Itt a Samsung első Dual UHD felbontású gaming monitorja

Samsung Odyssey ArkA Samsung bemutatta az Odyssey monitor széria legújabb modelljeit, az 57 colos Odyssey Neo G9 és az 55 colos Odyssey Ark készülékeket.

Az 57 colos Odyssey Neo G9 monitor a Samsung történetének első DUHD felbontású képernyőjével. Az 1000R íveltségű, 32:9 képarányú 57 colos képernyő két 32 colos UHD felbontású monitor szélességének felel meg. A Samsung Quantum Mini LED képernyő világítását a Quantum Matrix technológia vezérli, amely több, kisebb fényerőszabályozási zónát jelenít meg, így a képernyő világos és sötét területei között jobban meghatározhatóak a színek, erősebb a kontraszt és kevésbé fordul elő az úgynevezett blooming jelenség. Az 57 colos Odyssey Neo G9 monitor még többet hoz ki a Quantum Mini LED világításból, a rendhagyó technológiának és a VESA Display HDR 1000 kijelzőnek köszönhetően. Az 1000 nit csúcsfényerő által a HDR minőségű tartalmak élénken és élethűen jelennek meg. A képernyő fokozott színkifejezéssel és mélységgel pontosabb színeket és a kontrasztot ad.

Fokozza a játékélményt

A játékteljesítmény összhangban áll a vizuális teljesítménnyel. A 240 Hz-es frissítési ráta és az 1 ms válaszidő (GTG) csökkenti az elmosódás és a szellemképek előfordulásának lehetőségét. A játékosok gyorsabban reagálhatnak a történésekre, a győzelemre pedig nagyobb esélyük lehet a zavartalan játékélménynek köszönhetően, miközben az AMD FreeSync technológia egyenletes, szakadozásmentes játékot biztosít számukra. Az 57 colos Odyssey Neo G9 készüléken VESA-tanúsítvánnyal rendelkező DisplayPort (DP) 2.1 bemenet is megtalálható. A csatlakozóval a játékmenet gördülékennyé válhat, a videótartalmak zökkenőmentesen játszhatók le, a Dual UHD felbontású Neo G9 monitor pedig 240Hz frissítési rátával rendelkezik. A HDMI és USB 2.1 bemenetekkel a gamerek bármely eszközüket könnyen csatlakoztathatják, ezzel is fokozva a játékélményt.

A monitor szuper ultraszéles, nagyfelbontású képernyőjével, új bemeneti lehetőségével a gamerek több monitort válthatnak ki az Odyssey Neo G9 készülékkel. Kevésbé zsúfolt, több feladat egyidejű elvégzésére alkalmas, egyképernyős környezetet alakíthatnak ki. A Picture-in-Picture (PiP) és Picture-by-Picture (PbP) üzemmódban a képernyőn több tartalom jeleníthető meg. A monitor az Auto Source Switch+ funkcióval megkönnyíti az új eszközökhöz való azonnali csatlakoztatás lehetőségét, mivel szükségtelen végig menni a bemeneti forrásokon. A Core Lighting+ és a CoreSync világítástechnológiának, valamint az ergonomikus állványnak köszönhetően a monitor szinte minden enteriőrhöz illik.

Új funkciókkal bővült a továbbfejlesztett Odyssey Ark

Jelentős funkciókkal bővült a vállalat történetének első, 1000R ívelt gaming kijelzője. A készülék 165 Hz-es képfrissítési frekvenciával és 1 ms (GTG) válaszidővel rendelkezik. Az Odyssey Ark (G97NC modell) számos új funkcióval bővült, többek között a Samsung Többablakos nézetével, amellyel a felhasználók egyszerre akár négy különböző forrásból származó tartalmat jeleníthetnek meg a képernyőn. Ezzel a megjelenítési móddal még sokoldalúbb lehet az osztott képernyős nézet alkalmazása, a gamereknek pedig még külső eszközök használata esetén is lehetőségük nyílik arra, hogy kényelmesen, egy kijelzőn tartsák kézben az irányítást. Többablakos nézetben a felhasználók egyidejűleg láthatnak 3 HDMI- és egy Display Port 1.4 csatlakozón keresztül megosztott tartalmat. Az új Display Port bemeneti lehetőséggel 4K UHD minőségben tekinthetnek meg streamingelt tartalmakat a csúcsminőségű szórakozás jegyében.

Az Odyssey Ark monitor egy sokoldalú, személyre szabható gamingeszköz, amely megfelel a legkülönbözőbb számítógépes igényeknek. Az új billentyűzet, videó, egér (KVM) funkcióval az Ark egy olyan irányítóközponttá válhat, amely megteremti a több eszközön átívelő, hatékony multitasking lehetőségét. Mostantól egyetlen egérrel és billentyűzettel vezérelhető minden monitorhoz csatlakoztatott eszköz.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A focihoz mindenki ért, még a K&H is

vas aug 27 , 2023
A hazai e-sport bajnokságot támogató K&H felmérése szerint az emberek többsége már ismeri és kapcsolatban is van a „sportnak” ezzel az ágával. Úgy tűnik, Magyarországon nemcsak a foci népszerű, de az e-foci is egyre inkább – legalább is a K&H szakemberei szerint. A hazai e-sport fejlődését a kezdetek óta aktívan […]
Horváth Magyary Voljc Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója

És még ez is...