OTP: az elektronikus fizetés forgalma 30 százalék felett nőtt

e-fizetésAz elektronikus fizetés forgalma 32,61 százalékkal, a tranzakciók száma 32,13 százalékkal nőtt az első negyedévben éves bázison – közölte az OTP Bank.

Mint írják, a SZÉP-kártyával végzett tranzakciók összege 179 százalékkal, darabszáma 152 százalékkal nőtt az első negyedévben a februártól kibővült felhasználási lehetőségeknek köszöntően. A pénzintézet által kihelyezett POS-terminálok száma 3,68 százalékkal bővült, a harmincmillió forintos éves árbevétel alatti vállalkozások számára kínált  SimpleBusiness mobilalkalmazás forgalma 2,7-szeresére nőtt 2022 első negyedévében 2021 azonos időszakához képest. A bank legfrissebb adatai alapján az előző negyedévhez képest elenyésző mértékben, 1,27 százalékkal csökkent az elektronikus fizetés forgalma a szokásos nyolc-tíz százalékkal szemben. Hideg Noémi, az OTP Bank Kártyaelfogadás Szolgáltatás és ATM menedzsment vezetője szerint az emelkedő infláció és a családi adóvisszatérítés is hozzájárult ahhoz, hogy a forgalomban és a tranzakciószámban is újabb rekord dőlt meg. Arra számítanak, hogy a növekvő tendencia folytatódik az év további részében.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

ET: a virtuális pénzeszközök szabályozásával kell erősíteni a pénzmosás elleni küzdelmet

pén máj 6 , 2022
A virtuális pénzeszközök szigorúbb szabályozásával kell erősíteni a pénzmosás elleni küzdelemben; Magyarország tovább javított a politikai közszereplőkre vonatkozó jogszabályain – közölte a 46 tagú Európa Tanács Pénzmosás és Terrorizmus-finanszírozás Elleni Szakértői Bizottsága (Moneyval). A kérdésben illetékes ET-bizottság a 2021-es éves jelentésében azt írja: a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem […]
bitkoin kriptovaluta

Friss, ropogós