Német elektrotechnikai és villamosipar: lassabb lesz a vártnál a kilábalás

Úgy tűnik, a korábban reméltnél valamivel később sikerül a német elektrotechnikai és villamosiparban elérni a krízis előtti teljesítményszintet az ágazat szakmai képviseleti szervezetének jelentése alapján.

A Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie e.V. (ZVEI) kimutatása alapján az ágazat vállalatai az idén augusztusban 12,4 százalékkal kevesebb új megrendelésre tettek szert, mint 2019 augusztusában. Ezen belül a belföldi megrendelések 5,6 százalékkal, a külföldi megrendelések pedig 17,0 százalékkal csökkentek. “A várt V-alakú fellendülés helyett egy lassabb ütemű, U-alakú fellendülésre számíthatunk” – mondta Peter Giehl, a ZVEI konjunktúrakutatója. A megrendelések csökkenésének mértéke meghaladta a júniusit és a júliusit is. Júniusban 1,1 százalékkal kapott kevesebb megrendelést az ágazat mint egy évvel korábban, júliusban pedig 11,3 százalékkal kevesebbet. Az év eleje óta, januártól augusztusig beérkezett megrendelések 10,3 százalékkal maradnak el az egy évvel korábbitól.

Az ágazat augusztusi termelése árkiigazítással 15,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, a január-augusztusi pedig 10,2 százalékkal. Az ágazat vállalatai januártól augusztusig 112,8 milliárd euró bevételt termeltek, 9,7 százalékkal kevesebbet mint 2019 azonos időszakában. A belföldi bevétel 9,4 százalékkal 53,3 milliárd euróra, az exportbevétel pedig 9,8 százalékkal 59,5 milliárd euróra csökkent. Az euróövezeti országokban kitermelt bevétel 11,4 százalékkal 21,7 milliárd euróra csökkent, a világ többi részéről befolyt bevétel pedig 9,0 százalékkal 37,8 milliárd euróra. A német elektrotechnikai és villamosipari ágazatban az üzleti hangulat azonban már az ötödik egymást követő hónapban javult szeptemberben. Mind az aktuális üzleti környezetet, mind a kilátásokat kedvezőbben ítélték meg a vállalatok az előző havinál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A GVH eljárást indított a TikTok ellen

pén okt 9 , 2020
Versenyhivatali vizsgálat indult a kínai TikTok videomegosztó üzemeltetőjével szemben a felhasználók hiányos és megkésett tájékoztatása miatt – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A népszerű, Donald Trump és a gyerekek körében is ismert közösségi oldal vélhetően nem a jóhiszeműség és tisztesség alapelve szerinti gondossággal tájékoztat lényeges kérdésekről, így például a szolgáltatás […]
TikTok

Friss, ropogós