Indul az ingyenes Digitális Agrárakadémia

mezőgazdaság, agrárium. drónNyár végén indul a mindenki számára ingyenesen elérhető Digitális Agrárakadémia — tudatta a Digitális Jólét Nonprofit Kft.

Nyár végén új tananyagokkal indul a mindenki számára ingyenesen elérhető Digitális Agrárakadémia, amelynek célja a mezőgazdaságot érintő digitális kompetencia növelése, a precíziós gépek minél széleskörűbb megismertetése, és a digitális megoldások alkalmazásának ismeretterjesztése az agráriumban, határon innen és túl. Mint írták, mindezzel nemcsak az ágazatot terhelő munkaerőhiány mérsékelhető, hanem a digitális technológiák használatával a termelési és üzemszintű hatékonyság is növelhető. Azt is közölték, hogy a nonprofit társaság, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), a Széchenyi István Egyetem és az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) a Digitális Agrárakadémia hosszútávú fejlesztésének konzorciumi irányításáról írt alá megállapodást.

A MATE és a Nemzeti Adatvagyon Ügynökség (NAVÜ) ugyancsak együttműködési megállapodást írt alá a magyar agrárium adatalapú fejlesztése, az adatvezérelt agrárágazati irányítás terjesztése érdekében – közölte az egyetem. A megállapodás értelmében a felek többek között vállalják, hogy együttműködnek az adatgazdaság beindításának támogatásában és a digitális agrármegoldások innovációs és módszertani tudásbázisának kialakításában, az egyetem működéséhez, tevékenységeihez szükséges közadatok elérésének biztosításában – írták. A MATE és a NAVÜ vezetői ezeken túl együttműködnek élelmiszerlánc- és adatbiztonsági kérdésekben, és az úgynevezett Agrár Adat Keretrendszer, a teljes agrár termelő oldal lefedését lehetővé tevő felhő alapú információs platform létrehozásában is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Újra letölthetik az amerikai felhasználók a TikTok és a WeChat alkalmazásokat

csü jún 24 , 2021
Az Egyesült Államok visszavonja a kínai TikTok videómegosztó alkalmazásra és a szintén kínai WeChat közösségi platformra az előző adminisztráció által kiszabott tranzakciós tiltásokat – közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium. A döntés azt jelenti, hogy az amerikai állampolgárok újra letölthetik és használhatják a ByteDance (TikTok), valamint a Tencent (WeChat) tulajdonában lévő […]
tiktok