Kódolni tanítja a lányokat a Skool és a Nokia

studentMagyarország legnagyobb K+F központja, a Nokia Networks vezetése úgy döntött, hogy támogatja a Skool non-profit kezdeményezést, amelynek küldetése az, hogy új oktatási formában adjon át hasznos és használható technológiai ismereteket fiatal lányoknak és nőknek. Önkéntes mentorként a Nokia Networks alkalmazottai aktívan részt vesznek ebben a speciális oktatási programban és támogatják, hogy a fiatal hölgyek megtanuljanak kódolni. Közös céljuk, hogy elősegítsék hazánkban a nemek közötti munkavállalási egyensúlyt az infokommunikációs és távközlési (IKT) szektorban. A lányoknak szóló Skool képzések a 10-18 éves korosztályt célozzák. A fiatalok alapvető programozási ismeretekkel gazdagodnak, megismerkednek a játékfejlesztéssel, a honlapépítéssel és a robotikával. Eddig nyolcszáz résztvevőnek adtak át értékes tudást, mintegy 400 órában.

Az IKT szektorban dolgozó nők aránya csupán nyolc százalék — áll a Nokia Networks közleményében. E szerint a lányok 15 évesen még valamennyi tudományos-technológiai tantárgyban felülmúlják a fiúkat, de a fizetési egyenlőtlenségek, a munka és magánélet összeegyeztethetetlensége, a barátságtalan, elférfiasodott környezet eltántorítja őket a pályától.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kiderült, hogy milyen webshopokat szeretünk

ked máj 31 , 2016
Hiába jó a kínálat és az ár, ha nem elég egyszerű a vásárlási folyamat, akkor visszafordulnak a felhasználók, derül ki az Év Internetes Kereskedője Díj shortlistjére bekerült negyven webshop „élményteszteléséből”. A felhasználói visszajelzésekből kitűnik, hogy a vásárlók számára az egyszerűség és az átláthatóság a legfontosabb, ezt követi a termék aloldalak minősége, […]

És még ez is...