Dualizmus kora: EPAM Systems – Óbudai Egyetem paktum

epam-obudai-egyetemStratégiai megállapodást kötött az Óbudai Egyetem és az EPAM Systems szoftverfejlesztő vállalat. Az együttműködés keretében a felsőoktatási intézmény új kompetencia központtal és modern laborral bővül, emellett egyedülálló nemzetközi projektmunka lehetőségeket biztosít az egyetem mindhárom képzési ciklusában (BSc, MSc, PhD) jelen levő hallgatói számára. A felek egyúttal a duális képzés elindítását tűzték ki célul, ami hosszú távon is biztosíthatja a minőségi informatikai szakemberképzést.

A megállapodással az egyetemen létrejött az EPAM Kompetencia Központ, amelynek elemeként avatták fel az EPAM labort. A 25 új számítógéppel felszerelt tanterem korszerű infrastrukturális hátteret biztosít a szoftverfejlesztés elméleti és gyakorlati képzéseihez, amelynek tudásanyagát vállalati szakértőktől sajátíthatják el a hallgatók. A két fél további célja a képzési paletta bővítése – a már meglévő tesztelés és automatizálás kurzusok mellett – többek között az adatbázisok, illetve „big data” területen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyar fejlesztés tökéletesíti az angol robot ujjbegyét

pén dec 12 , 2014
Az OptoForce Kft. erőmérő szenzorait alkalmazzák az angol Shadow Robot Company robotkezeiben. A Shadow Robot Company olyan robotkezeket gyárt, amelyek az emberi kéz mozgásait pontosan képesek reprodukálni – mindezt egy felnőtt férfi kéz méretében. Eddig nem volt megoldott a tapintás érzékelése, így a cég folyamatosan keresett olyan kisméretű, többdimenziós erőmérő […]
robot

És még ez is...