Lomtalanítás és költöztetés Budapest bármely pontjáról

kulcs, zárEgy lomtalanítás vagy költöztetés Budapest bármely pontján okozhat némi bonyodalmat. Főleg igaz ez a belváros egyes részeire, ahol nagyon szűkek az utcák, és teli vannak parkoló autókkal.

Mégis elkerülhetetlen, ha költözésről vagy akár lomtalanításról van szó. Nem mindegy ugyanakkor, hogy odafigyelünk-e a szállító partner kiválasztására és az előkészületekre. Szánjunk mindkettőre időt, megéri!

Lomtalanítás és költöztetés ugyanazzal a céggel? Igen!

Bár vannak központi lomtalanító akciók a szemétszállító cégeknél, ezek rendszerint nem jó időpontban vannak. Legalábbis nem mindenkinek jókor. Előfordulnak ugyanis olyan szituációk, amikor nem tudjuk előre megmondani, hogy mikor akarunk lomtalanítani, az egyszer csak úgy jön.

Ilyen például, ha öröklünk egy lakást, ami tele van régi lomokkal, ősrégi bútorokkal, amelyekre garantáltan nem lesz már szükségünk. Ha gyorsan túl szeretnénk adni az ingatlanon, vagy be szeretnénk mielőbb költözni, akkor is jó választás a rögtönzött lomtalanítás.

Vagy például ha új házat veszünk, és a régi tulajdonos megfeledkezett a lomjairól. Ezektől is lehetőleg azonnal akarunk megszabadulni. Épp ezért nem is fogunk várni a központi lomtalanításra, hanem azonnal rendelünk egy lomtalanító járművet egy költöztető cégtől.

Így néz ki a lomtalanítás és költöztetés Budapest utcáin

A klasszikus, központi lomtalanítás ugyebár úgy néz ki, hogy kipakoljuk a lomokat, a kukások pedig elviszik. Ez azonban akkor, ha mi hívunk egy költöztető céget, máris máshogy néz ki, könnyebb lehet számunkra. Ekkor ugyanis rakodó brigáddal érkezik a teherautó, akik kihozzák a nagyobb lomokat is, nem kell nekünk küzdenünk velük. Már csak ezért is megéri nagyobb lomok esetén ezt a megoldást választani.

Legyen az akár lomtalanítás, akár költöztetés Budapest szűk utcáin, érdemes rá már időben felkészülni. Biztosítanunk kell a megfelelő helyet a teherautónak, a lehető legközelebb az ingatlanhoz.

Persze egy útlezárással vagy egyéb közlekedési akadállyal nem tudunk mit kezdeni, de ha van rá lehetőségünk, akkor foglaljunk közel helyet. Autóval, elkerítve vagy akár kukát az útra húzva is tudjuk kvázi foglalni a helyet a másnapi rakodáshoz. Érdemes arra figyelni, hogy pár táblát helyezzünk ki, melyen tájékoztatjuk az arra közlekedőket, hogy pl. költözés miatt foglaljuk a területet.

Egy jó költöztető cég aranyat ér!

De mindez mit sem ér, ha nem a megfelelő partnert hívja segítségül! Főleg költöztetés esetén. Mert egy lomtalanításnál nem probléma, ha valamelyik bútor megsérül, mert úgyis lomról van szó. Ugyanakkor ez egy költözés során még csak véletlenül sem történhet meg.

De a profizmus a rakodó munkásokra is értendő. Ők lesznek ugyanis azok, akik megfelelő gyorsasággal, ügyességgel és hozzáértéssel hordják a bútorainkat. Nekik rutinosnak, erősnek és talán legfőképp összeszokottnak kell lenniük. Egy jó cég gondoskodik erről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kidobtak 14 milliárdot, pedig stadiont is építettek volna belőle

vas szept 5 , 2021
ShareTweetPinShareAugusztus közepén egy látszólag nem túl izgalmas témáról szóló jogszabály jelent meg a Magyar Közlönyben: a 1567/2021. számú kormányhatározat arról szól, hogy megszűnik az egységes kormányzati ügyiratkezelő rendszer érkeztető programja (KÉR). A döntés annak a beismerése, hogy a KÉR a napi munka során csődöt mondott — írja a jelen.media. „Senki […]
ZX-81

És még ez is...