Az izraeli rendőrség tömegeket figyelt meg a Pegasussal

PegasusOmer Barlev, a rendőrséget felügyelő izraeli belbiztonsági miniszter kormányzati vizsgálóbizottság felállítását ígérte, mert az izraeli rendőrség tömegesen figyelt meg embereket és gyűjtött róluk információkat okostelefonukra törvénytelenül telepített kémprogrammal. „Ha igazak, akkor nagyon súlyosak a vádak” – nyilatkozta Naftali Bennett miniszterelnök. „Ez, és más hasonló eszközök nagyon fontosak a terrorizmus, és a bűnözés elleni küzdelemben, de nem céljuk a széleskörű adathalászat izraeli állampolgárokról, közéleti személyiségekről, s ezért meg kell értenünk, hogy pontosan mi is történt” — mondta a kormányfő. Hírek szerint a rendőrség megfigyelt etióp zsidók és a mozgássérültek jogaiért küzdő civil tüntetőket, újságírókat, helyhatósági vezetőket, magas rangú minisztériumi tisztviselőket, üzletembereket. A volt miniszterelnök tanácsadóinak, valamint fiának, Avner Netanjahunak az okostelefonjára is telepítették a kémprogramot. Továbbá a törvénytelen telepek felszámolása előtt kémprogramot telepítettek a ciszjordániai telepesek készülékeire is.

A rendőrségen „technológia és adatorientált rendészeti tevékenység” címen tartották számon az Ajelet Saked belügyminiszter szerint „földindulást” jelentő tömeges kémszoftver-használatot. A rendőri vezetők és a körzeti parancsnokok azzal érveltek, hogy korai tájékoztatásra van szükségük a tervezés érdekében, hogy meg tudják akadályozni például a nagyobb kereszteződések lezárását csúcsforgalomban, vagy a tüntetések erőszakossá válását. De felhasználták a kémprogramot korrupciós, fehérgalléros bűncselekmények vagy értékpapírral elkövetett csalások elleni nyomozásoknál, magas rangú köztisztviselők megfigyelésére, ha sajtónak kiszivárogtatásokkal vádoltak valakit, vagy titkosszolgálati adathalászatra gyanakodtak. Jichák Hercog államelnök, Jakov Sabtaj rendőrfőkapitány, és számos politikus és miniszter – a közbizalom visszaszerzése érdekében – állami vizsgálóbizottság életre hívását követelte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Amikor szükségessé válik az autóalkatrész beszerzése

ked febr 8 , 2022
Egy autó rendkívül összetett szerkezet. Laikusként egy átlagos tulajdonos talán soha nem gondol bele, hogy mennyi alkatrésznek, összetevőnek kell hibátlanul tennie a dolgát ahhoz, hogy felhőtlenül élvezhesse járműve szolgáltatásait. Sajnos azonban a felhőtlen időszak nem tart örökké és biztosan tudható, hogy az idő és a megtett kilométerek múlásával egyre nagyobb […]
autobontowebaruhaz.hu

És még ez is...