Légy tudatosan vásárló anyuka!

ruhafalva.huA tudatos vásárlás nagyon fontos napjainkban, hiszen – mint tudjuk – a bolygón rengeteg felesleges holmi halmozódott már fel. Ruhafélékből is sokkal többet gyártanak a cégek, mint amennyi valóban kellene, ám a divat miatt az emberek többsége nem törődik ezzel.

Anyaként azzal teheted a legtöbbet a pazarlás ellen, hogy tudatosan odafigyelsz arra, mikor milyen ruhát vásárolsz gyermekednek, gyermekeidnek. Nagy segítséget jelent, ha találsz egy jó webshopot, ahol kedvezményes áron tudsz beszerezni holmikat second hand kínálatból. A Ruhafalva használt és outlet gyerekruháinak kínálatában biztosan nem fogsz csalódni!

Miért praktikusak a használt ruhák?

Nézzük is meg, miért éri meg használt ruhát vásárolni a gyerkőcök számára! Nem csupán egy érv szól emellett, hanem több is.

Természetesen az első ezek közül, hogy ezek a darabok jóval kedvezőbb áron szerezhetők be, mint az új ruhák. Az árcímke azonban nem befolyásolja a minőséget. Sőt! Nem egy márkás holmit ki lehet fogni az ilyen webshopokban.

A Ruhafalván például egyesével megnézik, lemérik, kimossák és kivasalják a ruhákat, és csak utána töltik fel őket a kínálatba, így biztos lehetsz benne, hogy minden darab jó állapotú. Ha van valahol apróbb szakadás vagy folt a terméken, azt is jelzik, így nem fogsz csalódni semmiképpen sem a rendelés során.

Másrészt te is tudod, hogy sok esetben teljesen felesleges drága új kollekciót beszerezni a gyerkőcnek, hiszen egyszer-kétszer tudod csak ráadni, mert kinövi. Utána pedig mit csinálsz a ruhával? Eladod vagy elajándékozod? Ha divatjamúlt, kifakult, lehet, hogy másoknak nem is kell majd. A felesleges pénzkidobással tehát nem csupán magadnak ártasz, hanem a bolygónak is, mert növeled a hulladék mennyiségét.

Mire figyelj, amikor gyerekruhát vásárolsz?

A tudatos szülők a következőket veszik figyelembe a ruhavásárlás során:

  • Az anyag minősége, tartóssága: Így a kisebb testvér vagy egy ismerős gyermeke is tudja majd hordani az öltözetet.
  • Praktikusság: Ahogyan magadnak, a gyermekednek is létrehozhatsz egy kapszula gardróbot, amiben olyan ruhákat válogatsz össze, amelyek egymással jól kombinálhatók. A kevesebb néha több.
  • Célszerűség: Mindig az adott célnak megfelelően vásárolj, ne vegyél előre semmit, mert nem tudhatod, kinövi-e a gyerek, mire felvenné. Alkalmi ruhákból is érdemesebb használtat venni, hiszen ezeket is csak párszor fogja viselni a csemete.

Még néhány hasznos tipp

A ruhák minden mosásnál kopnak, ezért csak akkor tedd őket a mosógépbe, ha valóban piszkosak. Ezzel a módszerrel nemcsak az anyagukat kíméled, hanem vizet, energiát is spórolsz.

Tanítsd meg a gyerkőcöt arra, hogyan vigyázzon a ruháira: például szoktasd hozzá az átöltözéshez. Otthon nyugodtan adhatsz rá olyan darabokat is, amelyek nem annyira dizájnosak. Egy kis odafigyeléssel sok kis “baleset” (lyukak, foltok) elkerülhető.

Amennyiben fontos számodra a tudatos vásárlás, válassz olyan márkákat, amelyek környezettudatosak, fenntarthatóságra törekszenek. Nézd meg azt is, hogyan kell ezeket a ruhákat mosni, szárítani, és tartsd be az előírásokat!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Afrikai bűnszervezet garázdálkodott Magyarországon

pén jan 12 , 2024
ShareTweetPinSharePénzmosás és csalás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy nigériai férfi és felesége ellen. A Baranya Vármegyei Főügyészség a közleményében azt írta, hogy a 38 éves nigériai állampolgárságú férfi és 43 éves felesége 2021-ben csatlakoztak egy Afrikából irányított, internetes csalásokra szakosodott bűnszervezethez. A bűnbanda tagjai interneten keresztül vették […]
pénzmosás

És még ez is...