Öt tanács a vállalati fájlkezeléshez III.

 

A mobil eszközök terjedésével nagymértékben megváltoztak a munkavégzési szokások, és ezzel a vállalati informatikának lépést kell tartania. Sorozatunk harmadik részében pillantást vetünk a felhőszolgáltatásokra.

Ne engedjük „házon kívülre” a fájlokat!
Egy felhőalapú tárhelymegoldás kézenfekvő lehet a rugalmas dokumentumeléréshez. Ez azonban hasonló biztonsági kockázatokat vethet fel, mint amikor a felhasználók a privát e-mail címeikre küldik át a vállalati fájlokat, hogy otthon is tudják használni azokat. Ráadásul egyúttal tetemes költségekkel is járhat, mivel a legtöbb felhőszolgáltatónál ingyen elérhető minimális mennyiségű tárhely nem elégíti ki egy teljes vállalat igényeit, így esetükben már jelentős összegeket kérnek a szolgáltatók.
Éppen ezért mindenképpen olyan megoldást érdemes keresni, amelynek segítségével az eredeti helyükön, biztonságos hozzáférésen keresztül érhetők el a fájlok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

IDC: Úgy tűnik nem légvár a felhő

vas szept 1 , 2013
  Az IDC szerint a cloud iparág az infokommunikációs piac egyik leggyorsabban növekvő szelete lesz a következő években. Az elemzőcég szerint a piac nagysága a következő öt évben akár kétszeresére is nőhet. Az IDC tavalyi magyarországi felmérése szerint itthon még gyorsabb lehet a bővülés: 2017-re az öt évvel korábbihoz képest […]

Friss, ropogós