Hibrid felhővel erősít a T-Systems

szerverÚj szolgáltatással bővült a T-Systems budapesti adatközpontja, ahol 2021-től biztosítják a hibrid felhő infrastruktúrát, vagyis a lokális adattárolást a publikus felhő minden előnyével – közölte a vállalat. A T-Systems lehetővé teszi, hogy az adatközponti hátterű alkalmazások különböző operációs rendszert használó asztali és mobileszközökön is külön kódolás nélkül működjenek – mondta. A T-Systems digitális szolgáltatóként 2018 óta van jelen Magyarországon a felhőszolgáltatásban. A pandémia a vállalat tapasztalatai szerint tovább növelte a felhő iránti igényt, olyan felhasználókat is bevonzott, mint a pénzintézeti szektor intézményei.

A cég várakozásai szerint három év múlva az it-költéseken belül közel 36 százalék lesz a felhő részaránya, azaz minden harmadik informatikára költött forintot valamilyen felhőmegoldásra fordítanak. A magyar felhőpiac a járvány időszakában évi húsz százalék feletti ütemben nőtt és a jövőben is várhatóan évi tizenöt százalékkal bővül. A felhőalapú it-szolgáltatások használata a teljes vállalati és intézményi szegmensben közel harminc százalékra tehető, ami mintegy 72 ezer szervezetet jelent. A T-Systems Azure Stack Hub-ot eddig főleg az ipari szegmens és a pénzintézeti szektor vállalatai vették igénybe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az otthonok elveszítik otthon jellegüket

vas máj 30 , 2021
A Laptophardware.hu laptop alkatrész webáruház kutatást végzett a magyar lakosság laptophasználati szokásairól. A felmérés rámutatott, hogy a magyarok jelentős része a pandémia előtt jellemzően szórakozásra használta otthon a laptopját, azonban az otthoni munkavégzés hatására (61 százalék kezdett el laptopon dolgozni) a markáns többség (72 százalék) annyira megkedvelte a laptophasználatot, hogy […]
munka, ipar 1.0