A felhő szinte mindenre gyógyír

vass-gabor-microsoftA digitális korszak új követelményeket támaszt az adatbiztonság területén, ezeknek a követelményeknek pedig – legyen szó nagyvállalatokról vagy kisvállalkozásokról – a felhővel lehet megfelelni — áll a Microsoft közleményében.

A mobil eszközök terjedésével a vállalkozások egyre nagyobb részénél válik elérhetővé az irodán kívüli munkavégzés lehetősége, ezzel pedig a vállalkozás hatékonyságának, versenyképességének növelése. A rugalmasság viszont az adatbiztonságnak is új aspektusait veti fel, amelyekre ugyanakkor még nem irányul elég figyelem. Tanulságos ebből a szempontból a Microsoft és az Ipsos Mori idei, közös felmérése, amelynek eredményei szerint a hazai kis- és középvállalkozások szenior menedzsereinek 87 százaléka bevallottan juttatott már információt ellenőrizhetetlen személyes területekre, és 58 százalékuk küldött már üzleti adatokat tartalmazó levelet véletlenül rossz címzettnek. Ráadásul a dolgozók 27 százaléka a privát e-mail címeire is átküldi a céges anyagokat, hogy otthon is folytassa a munkát.

„A működés biztonságát a digitalizáció korában is biztosítani kell, erre pedig egyértelműen a felhő jelenti a megoldást, legyen szó nagyvállalatokról vagy kkv-król” – nyilatkozta Vass Gábor, a Microsoft Magyarország vállalati és partnerkapcsolati üzletág igazgatója. Hozzátette: bár az adatbiztonságot a kkv-k vezetői is kiemelt szempontként kezelik – 94 százalékuk komoly figyelmet fordít rá a beruházási döntéseknél -, sokszor nincsenek tisztában az ezen a területen fennálló kockázatokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyar vállalkozások mutatkoztak be Dubajban

sze okt 26 , 2016
Tizenegy magyar vállalkozás vett részt a Közel-Kelet legnagyobb technológiai szakkiállításán október 16-20. között Dubajban. A GITEX a közel-keleti régió legnagyobb technológiai és innovációs szakmai kiállítása, amelyen csaknem 200 ezer látogató és 4200 kiállító vett részt a világ 144 országából. A 36. alkalommal megrendezett GITEX-en először kaptak helyet startupok is, köztük […]

És még ez is...