Idén húsz százalékkal nő a felhőpiac

red-cloudEgyre többet költenek felhőszolgáltatásra a vállalatok, az amerikai IHS kutatócég prognózisa szerint az idén világszinten húsz százalékkal nő a piac, s a szolgáltatásra költött összeg elérheti a 174 milliárd dollárt. A prognózisok szerint ez 2017-re 235 milliárd dollárra emelkedhet, ami a háromszorosa lesz a 2011-esnek. A szolgáltatás felhasználása is jelentős, az IDC adatai szerint 2012-ben a lakosság és a vállalatok 1,8 zettabájt – azaz 1800 milliárd gigabájt – adatot tároltak a felhőben, ami az előrejelzések szerint 2020-ra közel 180-szorosára, 320 zettabájtra nő.

Az Európai Bizottság felmérése szerint mindez azzal is jár, hogy Európában 2,5 millió új munkahely keletkezik, és a kontinens összesített GDP-je 160 milliárd euróval emelkedik. A magyar piacon felhő alapú szolgáltatásokat nyújtó cégek magyarországi szervezete, az EuroCloud Magyarország Egyesület szerint a Google keresőmotorját másodpercenként igénybe vevő 40 ezer ember, a YouTube-ra percenként feltöltött 100 órányi videó gazdái vagy a Facebookra belépő napi 829 millió felhasználó mindegyike valójában egy felhőszolgáltatást használ.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nikon: itt a LED lámpás, hordozható SB-500

ked szept 23 , 2014
A Nikon bejelentette első beépített LED-lámpás vakuját, az SB-500-at. A gyártó szerint az új, 100 lux fényerejű vaku jellemzője, hogy rendkívül jól vezérelhető a fény mennyisége és iránya. A Nikon D-SLR fényképezőgépekkel és egyes COOLPIX modellekkel, valamint a Nikon Kreatív Megvilágítási Rendszerrel is kompatibilis SB-500 több vakuegység vezeték nélküli vezérlését […]

Friss, ropogós