Okosszemüvegen át csodálni a beleket

okos-szemuvegA The Royal London Hospital sebésze a világon elsőként a saját szemén át, pontosabban a Google okosszemüvegét viselve közvetített végig egy bonyolult műtéti beavatkozást az interneten. Az operációt – amely során rákos szövetet távolítottak el a páciens májából és beléből – mintegy 115 ország 13 ezer sebészhallgatója nézte végig számítógépen vagy mobiltelefonon.

A diákok emellett közvetlenül feltehették kérdéseiket a műtétet végző sebésznek. A hallgatók által begépelt kérdések az okosszemüveg bal alsó sarkában jelentek meg – nem korlátozva a sebész látását – és a szakember szóban válaszolt rájuk. Egy online kérdőívben a közvetítést végignéző sebészhallgatók kilencven százaléka úgy nyilatkozott, hogy szeretné, ha ez a fajta oktatás a tanterv részét képezné – adta hírül a The Daily Telegraph nyomán az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mobilport: legalább álmaik legyenek a gyermekeknek

hét máj 26 , 2014
Egyedi fejlesztésű nyelvoktató programmal lépett piacra tavaly decemberben a Mobilport Kft. A Click 4 Skill dinamikus, s kötetlen nyelvtanulási folyamatot biztosít magyarról angolra a tanulni vágyóknak. A Mobilport a tavasszal egy iskolai nyelvtanuló akciót hirdetett, s az “Adjunk álmokat gyermekeinknek” programmal összefogva, társadalmi felelősségvállalás keretében nyelvoktató programokat ajánlott fel magyarországi […]

És még ez is...