Álmodik a Nyomor

BonoBill Gates-szel, a Microsoft alapítójával, Neven Mimica nemzetközi együttműködésért és fejlesztésért felelős EU-biztossal, valamint Linda McAvannal, az Európai Parlament fejlesztési bizottságának elnökével folytatott eszmecserét brüsszeli tanácskozásán a nyomor elleni globális küzdelmet támogató, Bono ír rockzenész társalapításában létrehozott, ONE.org nevű lobbiszervezet negyven fiatal aktivistája, köztük két magyar résztvevő, Józsa Veronika és Hegedűs Ildikó.

Az eseményről adott hétfői beszámolójukban Józsa”rendkívül inspirálónak” nevezte ezeket a beszélgetéseket. “2015 kulcsfontosságú év a világ jövője szempontjából. Az utóbbi húsz esztendőben mintegy felére csökkent a mélyszegénységben élők aránya, azonban a világ népességének 21 százaléka még mindig kevesebb, mint napi háromszáz forintból él. Amennyiben vezetőink megfelelően határoznak az új fejlesztési célokról, 2030-ra gyakorlatilag megszűnhet a mélyszegénység. E cél érdekében lobbizunk egész évben. Célunk, hogy mindenki tiszta képet kapjon arról, mi forog kockán, és ehhez mérten politikusainkat hatékony döntéshozatalra sarkalljuk” — fogalmazott Hegedűs, a másik magyar ONE-aktivista.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nemcsak pici, de okos is a Canon új fotóaparátja

sze febr 18 , 2015
A Canon a napokban mutatta be EOS M3 modelljét, egy nagy tudású, de kisméretű fényképezőgépet, amelyet kifejezetten, és majdnem kizárólag a nagyobb teljesítményt igénylő amatőr fotósoknak készítettek. A digitális tükörreflexes gépekével összemérhető beállítási lehetőségeket egy kompakt vázban felvonultató EOS M3 lelke a Canon első 24,2 megapixeles APS-C CMOS érzékelője, illetve […]

Friss, ropogós