A CIRP teljes jogú tagjává választotta Kádárt

Kádár Botond SZTAKIA CIRP teljes jogú tagjává választották Kádár Botondot, az EPIC InnoLabs Kft. a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI), és a németországi Fraunhofer Kutatóhálózat közös projektvállalatának ügyvezető igazgatóját, a SZTAKI kutatóját. A The International Academy for Production Engineering, avagy College International pour la Recherche en Productique (CIRP) teljes jogú tagságát csak olyan nemzetközileg elismert tudósok kaphatják meg, akik aktívan részt vesznek a gyártástudomány kutatásában és az eredmények kommunikációjában. A CIRP egy 1951-ben alapított nemzetközi társaság, amely a termelés és gyártás tudományos kutatásával foglalkozik. A szándékosan szűk, hatszáz tagú szervezetnek mindössze 180 teljes jogú tagja van, akik kiválasztása hosszú és magas követelményszintet állító folyamat. A tagság egész életre szól.

További magyar vonatkozású hír, hogy a szervezet közgyűlése a CIRP Annals – Manufacturing Technology szerkesztő-bizottságának elnökhelyettesévé választotta Váncza Józsefet, a SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumának vezetőjét. A közgyűlés plenáris kulcselőadásaként elhangzott az Evolution and future of manufacturing systems című, megjelenés alatt álló szakcikkről szóló előadás, amelyet Hoda ElMaraghy, Monostori László (a SZTAKI igazgatója), Guenther Schuh és Waguih ElMaraghy jegyez. A Production Systems and Organisations szekcióban Szaller Ádám Kádárral közös, Platform and direct exchange-based mechanisms for resource sharing in distributed manufacturing: A comparison című cikkét adta elő. Gyulai Dávid Digital toolbox for healing logistics networks in the global pandemic era címmel tartott előadást SZTAKI-s, EPIC InnoLabsos (Egri Péter, Nick Gábor, Monostori Judit, Prill Mária, Klaudia Zeleny, Kádár Botond), illetve Western Digitalos társszerzőkkel.

A CIRP-nek hat magyar tagja van: Cser László, professzor emeritus; Erdős Gábor, SZTAKI, Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium, kutatólaborvezető-helyettes; Kádár Botond, az EPIC InnoLabs ügyvezetője; Monostori László, a SZTAKI igazgatója; Stépán Gábor, a BME professzora; és Váncza József, a SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumának vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az MNB rendesen megbírságolta az OTT-ONE-t

ked jan 25 , 2022
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen 111 millió forint bírságot szabott ki az OTT-ONE Nyrt.-re a tiltott a piaci manipulációra, a bennfentes információ nyilvános közzétételére, illetve a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt – közölte az MNB, amely feljelentést is tesz a Fővárosi Főügyészségen. A kibocsátó által nyilvánosságra […]
Magyar Nemzeti Bank

Friss, ropogós