Okos porzabálóval hódítana a Miele

robot-porszivoOktóbertől kapható lesz a a Miele új robotporszívója, a Scout RX1. A kis porzabáló erőssége az új okos navigációs rendszer, de a gyártók büszkék a tisztítási teljesítménye, valamint az akkumulátor példátlanul hosszú élettartamára. A Scout RX1 porcicaüldözője az új „Smart Navigation” fejlesztésnek köszönhetően a készülék a tisztítandó felületet szisztematikusan, sávról-sávra haladva dolgozza fel ahelyett, hogy véletlen vezérléssel haladna a helyiségben, amint az teszik a fejletlen elődök. Ezzel a technikával időt és akkumulátorkapacitást is megtakarít. A Scout RX1 egyetlen akkutöltéssel akár 150 négyzetméter megtisztítására is képes, amire 120 perc alatt képes.

A speciális navigáció lelke az úgynevezett giro-szenzor, amely a forgó mozgásokat és a menetirány-változtatásokat méri. A beépített digitális kamera pedig a helyiség mennyezetét szkenneli percenként többször, hogy a készülék minél pontosabb munkát végezhessen. A giro-szenzor és a mennyezetkamera együttműködése révén a peremterületeket és a nehezen elérhető helyeket is hiánytalanul felméri a készülék, a hét infravörös érzékelő pedig megakadályozza, hogy a pöszmötgyűjtő a bútorokkal vagy egyéb tárgyakkal ütközzön vagy leessen a lépcsőn.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Végre egy fejlesztés, amivel megelőztük Európát

ked szept 30 , 2014
A világegyetemben elsőként Magyarországon érhető el a parkolás műholdas helymeghatározáson alapuló díjfizetése, méghozzá Budapest teljes területén és további 57 vidéki városban. A szolgáltatáshoz szükséges technológiai fejlesztéseket a Secret Control GPS Kft. – néhány GPS szolgáltatóval közösen – valósította meg, s saját maga végzi az eszközök forgalmazását és üzemeltetését, együttműködésben a […]