Nem véletlenül emeli az árait a Magyar Telekom: felére zuhant a profitja

ChristopherMattheisenEmelkedő árbevétel mellett az előző évinek csaknem a felére esett vissza a Magyar Telekom eredménye 2015 első negyedévében. A távközlési szolgáltató társaság bevételei 3,3 százalékkal 156,96 milliárd forintra nőttek, míg a társaság részvényeseire jutó adózott eredmény 48,1 százalékkal 2,5 milliárd forintra csökkent – közölte a Magyar Telekom a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A portfolio.hu által megkérdezett elemzők 3,4 milliárd forint nettó eredményt és 155,1 milliárd forint bevételt vártak. A konszolidált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült jelentés szerint az EBITDA (kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti) eredmény 4,8 százalékkal emelkedett, 42,5 milliárd forint lett. Az egy részvényre jutó eredmény 2,4 forint volt a tavalyi első negyedévi 4,63 forinttal szemben.

A társaság kissé lefelé módosította idei árbevétel előrejelzését: jelenleg a tavalyival megközelítőleg azonos árbevételt vár, míg az év elején nulla és három százalék közötti növekedést jelzett előre. A változás oka, hogy a társaság az idén augusztustól kilép a lakossági gázpiacról, továbbá az üzleti energiaszolgáltatásra a második félévben vegyesvállalatot alapít, amelynek eredményeit a jövőben nem konszolidálja. Christopher Mattheisen vezérigazgató a jelentéshez fűzött kommentárjában kiemelte, hogy a bevétel-növekedés elsősorban a magyarországi árbevétel 6,9 százalékos emelkedésével magyarázható. A magyar lakossági és kis- és közép-vállalati előfizetők körében a mobil előfizetők száma kettő, az egy ügyfélre eső átlagos bevétel (ARPU) pedig négy százalékkal nőtt. A mobil adatszolgáltatásokból származó bevételek közel tizenhat százalékkal emelkedtek. Hozzátette, hogy a nagyvállalati körben ugyanakkor csökkent az egy előfizetőre jutó mobil bevétel és folytatódott a vezetékes ügyfélszám csökkenése is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mostantól metálszín a kis nyomdáknál is

csü máj 14 , 2015
A metálfényű nyomatok, képek elkészítésére eddig csak a nagy példányszámos megrendelésekkel dolgozó ofszet nyomdák vállalkoztak. Náluk volt meg az ehhez szükséges, a fólia-alapú nyomatok gyártására alkalmas technológia. A digitális megoldások fejlődésével ma már ezen a területen is komoly változások zajlanak. A termék innovációk révén a kisebb nyomdaipari vállalkozások, nyomtató szalonok […]
Terminator

Friss, ropogós