Nem aprózta: kétezer amerikai intézményt fenyegetett pokolgépes merénylettel

A tel-avivi körzeti bíróság bűnösnek találta azt az Askelonban élő fiatal izraeli kiberbűnözőt, aki amerikai intézményeket fenyegetett pokolgépes merénylettel otthoni számítógépéről – jelentette a Jediót Ahronót.

A tel-avivi kerületi bíróság zárt ajtók mögött, a média kizárásával ülésezett, mert tettének elkövetésekor nagyrészt még kiskorú volt a mintegy kétezer amerikai szervezetet, köztük légitársaságokat és zsidó intézményeket bombatámadásokkal fenyegető amerikai-izraeli fiatal. A bíróság a többi között fenyegetéssel végrehajtott zsarolásban, hamis állítások közlésében, pénzmosásban és jogtalan fegyverviselésben ítélte el a már nagykorúsága, vagyis tizennyolc éves kora után elkövetett ügyekben, miután alkalmasnak találta arra, hogy bíróság elé álljon, és felelősnek ítélte cselekedeteiért. A bíró szerint a hacker igényei szerint többször új verzióval állt elő, megérti cselekvéseinek jelentését, megérti az ügy jelentőségét és a védelmi koncepciónak megfelelően változtatta meg mondandóját. Nevét azonban életkora miatt nem hozták nyilvánosságra, és a kiskorúan végrehajtott bűnügyekkel kapcsolatban majd később döntenek.

A ma már 19 éves fiatalember askeloni otthonából amerikai zsidó intézményeket, iskolákat és vallási központokat is nem létező pokolgépekkel fenyegetett meg, és a hamis bombariadók miatt ki is ürítették őket, és a fenyegetések miatt az antiszemitizmus erősödésétől tartottak Amerikában 2016-ban és 2017 elején. Egyik alkalommal azt hazudta, hogy egy Izraelbe tartó El Al gépen pokolgépet helyezett el, ezért francia és svájci harci gépek kísérték és felügyelték a repülőt, hogy szükség esetén beavatkozhassanak. A fiatalember szülei azzal védekeztek, hogy gyermeküknek autizmust és más mentális problémákat okozott jóindulatú agydaganata, és képtelen volt megérteni tetteinek természetét. Apja elmondta, hogy háromszor operálták a daganat növekedésének megállítása érdekében. “Unalmamban tettem, már tudom, hogy ez nem játék, sajnálom ami történt” – mondta a fiatal kihallgatásakor a rendőrségen, ahol azt is elmondta magyarázatképpen, hogy szerette, hogy az emberek pánikba esnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Iparággá válik az e-sport?

sze júl 4 , 2018
Egyre nagyobb az érdeklődés Magyarországon a versenyszerűen játszott videojátékok és az e-sport iránt. A magyar e-sport piac mérete 2017-ben meghaladta a 23 milliárd forintot, az e-sporthoz köthető közösséget pedig már több, mint 425 ezer fő alkotja – derül ki egy friss kutatásból. Az e-sport a versenyszerűen játszott videojátékok világa, amely […]
e-sport