Kipróbáltuk: Datalocker DL3

Datalocker-DL3A gyártó jóvoltából kipróbálhattuk a DataLocker Inc. már-már atombiztos külső merevlemezét. Az atombiztosság kétszeres: egyrészt bivalyerős alumínium tok védi a merevlemezt, amit még a mellékelt vastag gumiborítással lehet fokozni, másrészt a tok tartalmaz egy elektronikát, amely röptében titkosítja a merevlemezen tárolt adatokat. A biztonságnak persze ára van, és most nem csak a magas vételárra kell gondolni: a DataLocker DL3 dundi (80 mm x 120 mm x 23 mm) és nehéz (255 g). Az 500 GB-os beépített merevlemezt tartalmazó készülék kettős titkosítással (egy 256 bites AES XTS, valamint egy FIPS 140-2 CBC) védi az adatokat az illetéktelenektől. Az eszköz tökéletesen az USB 3.0-ás szabvány segítségével képes kommunikálni számítógépeinkkel, a viszonylag magas áramfelvétel miatt a 2.0-ás portokkal gondok lehetnek.

A hordozható eszköz előlapján lévő kis érintőképernyőn adhatjuk meg a hozzáféréshez szükséges kódot. A monokróm megjelenítő az USB-csatlakoztatást követően aktiválódik, és kéri az eszközhöz tartozó jelszót (az alapértelmezett 000000-ás jelszót érdemes az első használatnál lecserélni). A kódok megadására egyébként érdemes nagyon odafigyelni, mert a képernyőn minden csatlakozáskor változik a számok sorrendje. A hibázás így, ebben a formában még csak bosszantó lenne, ám a készülék tartalmaz egy önmegsemmisítő funkciót is, a beállított számú hibás próbálkozás után visszaállíthatatlanul törlődik a merevlemez tartalma. A készülék többféle kapacitással és akár SSD-vel is megvásárolható. Figyelem! A készülék használata ugyan nem bonyolult, de meg kell tanulni a kezelését, nehogy elveszítsük a fontos adatainkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Élet: a TASZ a családok újraegyesítéséért kampányol

ked szept 6 , 2016
A TASZ-hoz jogi segítségért forduló családok történetei alapján indította el a jogvédő szervezet a „Hiányzó emlékek” című kampánysorozatot. Magyarország legszegényebb vidékein élve ugyanis családok tömegeit szakítja szét a hatóság anyagi problémák miatt. Nem csak a közösen eltöltött idő tűnik el ilyenkor, hanem a közösen megélhető új emlékek, a gyermek életének […]