A nemzetállamok egyre nagyobb fenyegetést jelentenek

Bakk-Jozsef-IDCAz IDC adatai szerint 2014-ben a hazai it-biztonsági szoftvermegoldások piaca az egy évvel korábbi állapothoz képest jelentősen növekedett, összességében a második legnagyobb növekedést érve el az egyes szoftverszegmensek között. A növekedés mögött erősödő biztonságtudatosság húzódik meg. Egyrészt a vállalatok egyre kifinomultabb és összetettebb támadásokra számíthatnak, másrészt a technológiai fejlődés – különösen a mobileszközök elterjedése – is biztonsági kihívásokat támaszt. Emellett a belső házirendek és auditok, valamint a külső szabályozások és rendeletek is szigorúbbá válnak, illetve az informatikai rendszerek és a felhasználók kontrolljára is egyre nagyobb igény mutatkozik.

A piackutató cég szerint a szervezetek a vírusokat, külső támadásokat és kéretlen leveleket, a káros felhasználói tevékenységeket, valamint a mobil eszközöket tartják a legnagyobb kockázatnak, és ezeket a fenyegetéseket 2015-ben még komolyabbnak ítélték, mint egy évvel korábban. Éppen ezért az it-biztonsági piacon belül az ezekre a problémákra megoldást kínáló szegmensek váltak hangsúlyosabbá: a biztonság- és sérülékenységkezelő (SVM) szoftverek, valamint a személyazonosság- és hozzáférés-kezelési (IAM) alkalmazások. „A változások hátterében az áll, hogy a veszélyforrások átalakultak az elmúlt években. Korábban a pénzért tevékenykedő kiberbűnözők és a hírnévre éhező hackerek okozták a legnagyobb károkat, napjainkra viszont megjelentek a nemzetállamok és a szervezetek, akik még nagyobb fenyegetést jelentenek, illetve a felelőtlen vállalati alkalmazottak is egyre komolyabb kockázati tényezőnek számítanak” – mutatott rá az új tendenciákra Bakk József, az IDC Hungary szoftverpiaci elemzője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Összefog a Duolingo és az Uber

sze szept 16 , 2015
A két, Magyarországon is ismert technológiai vállalat együttműködésének köszönhetően az Uber felhasználói angolul beszélő autós partnert rendelhetnek az Uber mobilalkalmazásán keresztül. Az autósok nyelvtudását az Uber a Duolingo Test Center-ben vizsgáztatja. Külföldön járva bárki megtapasztalhatja a nyelvi akadályok okozta problémákat. Ezeken kívánt enyhíteni az Uber – elsőként Kolumbiában – az […]