A kiberbiztonságról tárgyaltak a Fehér Házban

Anne NeubergerVezető technológiai cégek vezetőit hívták meg a Fehér Házba, hogy megvitassák a szoftverbiztonság kérdését, mert az Egyesült Államok több jelentős kibertámadást szenvedett el tavaly.

Decemberben Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója meghívta a nagy technológiai cégek vezetőit, miután felfedeztek a Log4j nevű nyílt forráskódú szoftverben egy biztonsági rést, amelyet világszerte használnak a legkülönfélébb alkalmazásokban naplózására. A Fehér Ház közleménye szerint a csütörtöki találkozón, amelyet a kiber- és feltörekvő technológiákért felelős nemzetbiztonsági tanácsadó-helyettes, Anne Neuberger vezetett, megvitatták a nyílt forráskódú szoftverek biztonságával kapcsolatos problémákat és azok megoldását. A találkozón részt vett, mások mellett az Alphabet, az Apple, az Amazon, az IBM, a Microsoft, a Meta Platforms és az Oracle. A kormányhivatalok, köztük a Nemzetbiztonsági Minisztérium, a Védelmi Minisztérium és a Kereskedelmi Minisztérium is jelen voltak.

A kiberbiztonság a Biden-adminisztráció kiemelt prioritása volt a tavalyi több jelentős kibertámadás után, amelyek több ezer, a vállalatok és kormányzati szervek birtokában lévő adatokat tettek közzé a hackerek előtt. Az egyik feltörés, amelyet az Egyesült Államok kormánya szerint valószínűleg Oroszország szervezett, feltörte a SolarWinds szoftverét, és több ezer vállalathoz és kormányhivatalhoz biztosított hozzáférést a hackereknek, amelyek a SolarWinds termékeit használták. A hackerek hozzáfértek az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának, Igazságügyi és Kereskedelmi Minisztériumának, valamint más ügynökségeknek az e-mailjeihez. Az ilyen támadások növekvő gyakorisága és hatása arra késztette az adminisztrációt, hogy tavaly végrehajtási utasítást adott ki, amely felülvizsgálati bizottságot és új szoftverszabványokat hozott létre a kormányzati szervek számára — számolt be a Reuters.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az IT turnébusz előre megy, nem hátra

pén jan 14 , 2022
Országjáró IT turnébuszt adtak át az Educatio szakkiállításon. A “Programozd a jövőd!” projekt szemléletformáló programjának keretében útnak induló jármű az informatikai pályát népszerűsíti majd az ország minden szegletében. A turnébusz profi oktatói stábbal és szórakoztató foglalkozásokkal hozza közelebb az informatikát a 10-19 éves fiatalokhoz – olvasható az Innovációs és Technológiai […]
it-turnébusz

És még ez is...