Mozgolódás a V4 Smart Platform körül

V4 Smart Platform 2A határokon átnyúló digitális szolgáltatásfejlesztés folytatásáról írtak alá együttműködési szándéknyilatkozatot a V4 Smart Platform korábbi hazai iparági partnerei, az OTP Bank Nyrt., a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt., az i-Cell MobilSoft Zrt., a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és az SAP Hungary Kft.

A tájékoztatás szerint a V4 Smart Platform 2 projekt a korábban elindított kezdeményezés folytatása. Magyarország 2021. július elsejétől tölti be a Visegrádi Együttműködés elnöki tisztségét, és ezen elnökségi program részeként valósul meg a projekt a korábbi hazai iparági partnerek közreműködésével. A V4SP 2 projekt fő célja a lehetséges szolgáltatások üzleti, jogi és technológiai modelljeinek kidolgozása, valamint határon átívelő szolgáltatások összekapcsolásával megvalósuló mintaprojektek előkészítése. A projekt lehetőséget biztosít arra is, hogy a Visegrádi Együttműködés tagországai bizonyos szegmensekben a digitalizáció segítségével közös, egységes, átjárható piacot hozzanak létre.

A közleményben felidézik, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. Magyarország 2017-2018. évi V4 elnökségi időszakában indította el a szakmai párbeszédet a V4 Smart Platform megvalósításáról azzal a céllal, hogy a V4 tagországokban közösen bevezethető, egységesen átjárható, a lakosság kényelmét, a digitális gazdaságfejlesztést támogató szolgáltatások valósuljanak meg. A kitűzött célok megvalósítása érdekében a hazai iparági partnerek szakmai közösséget hoztak létre, az együttműködés eredményeként megfogalmazták a határokon átnyúló lehetséges szolgáltatásfejlesztési javaslatokat, valamint nemzetközi partnerek közreműködésével kidolgozták a határon átnyúló digitális szolgáltatások fejlesztését támogató „White Paper”-t – írja közleményében a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megújulnak a jegy- és bérletkiadó automaták

csü aug 5 , 2021
Megújulnak a budapesti jegy- és bérletkiadó automaták, a készülékek működését a vásárlók igényeihez igazítják, a hálózat üzemeltetése pedig kiszámíthatóbb és gazdaságilag fenntarthatóbb lesz – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A BKK tájékoztatása szerint a jelenlegi rendszer már hét éves, ezért időszerű a megújítása. Külsőleg nem változnak az automaták, de […]
jegy- és bérletkiadó automata

És még ez is...