A hamis járműipari szoftverek is csökkentik a közlekedés biztonságát

Hamisitott-jarmuipari-diagnosztikai-eszkozokA hamisítás elérte az autóipart is, tavaly tizenhat, az idén eddig egy autódiagnosztikai eszközt foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – mondta Szabó Károly, a NAV vám- és pénzügyi szakfőigazgatója azon a budapesti rendezvényen, amelyen ilyen hamis eszközöket és a hozzájuk tartozó hamis szoftvereket semmisítettek meg. Szabó felhívta a figyelmet arra, hogy a hamis autódiagnosztikai eszközök, illetve alkatrészek akár életveszélyt is okozhatnak. Megjegyezte, hogy Európában sem jobb a helyzet, mint Magyarországon, az autóalkatrész-gyártók évi öt-tíz milliárd euróra becsülik a hamis alkatrészek forgalmát.

A NAV együttműködik a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesületével (JAF) az autóipari hamisítások visszaszorításában. Marótiné Koczur Györgyi, a JAF elnöke elmondta, hogy a hamis diagnosztikai eszközök, programok, és az alkatrészek – amelyek a szűrőktől a kuplung- és féktárcsákon keresztül a fényszórókig terjednek – csökkentik a közlekedés biztonságát. A balesetnél pedig nem vizsgálják, hogy a kocsit hol javították és milyen alkatrészeket használtak ahhoz – tette hozzá az elnök. Az esemény zárásaként úthenger semmisítette meg a hamis autódiagnosztikai eszközöket és szoftvereket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Deutsch: az infrastruktúra hiánya és az ár az internet terjedésének legfőbb akadálya

ked júl 7 , 2015
Az infrastruktúra hiánya és a magas ár az internethasználat hazai továbbterjedésének legfőbb akadálya — nyilatkozta Deutsch Tamás, az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch arra hívta fel a figyelmet: az InternetKon első kérdése éppen arra vonatkozik, hogy az áfa vagy a […]

Friss, ropogós