Digitális közösségi alkotóműhely Nyíregyházán: hímezni, varrni és esztergályozni is lehet

Átadták az ország első digitális közösségi alkotóműhelyét a Nyíregyházi Szakképzési Centrumban, a modern informatikai-technológiai eszközökkel és robotokkal felszerelt műhelyt nagyjából félmilliárd forintból alakították ki a nyírségi megyeszékhelyen. Az eseményen Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára elmondta, az alkotóműhellyel új tanulási tér jött létre, amelytől a teljes szakképzés megújulása várható, segítségével pedig új oktatási formák terjednek el.

Ez az újdonság az ország negyvennégy szakképzési centrumában egy éven belül elérhető lesz – hangsúlyozta a helyettes államtitkár. Hozzátette, a speciális oktatási térben a modern technológia és a hagyományos szakmák ötvöződnek, lehetőséget adva a diákoknak például a kísérletezésre és készségeik fejlesztésére. Elmondta, a digitális tanműhelyeket az iskolában tanuló diákok mellett az érdeklődő fiatalok és felnőttek is igénybe vehetik, a pályaorientációs programok alkalmával az óvodások és az általános iskolások is használhatják.

A nyíregyházi digitális alkotóműhelyben az érdeklődők a robotika és a programozás mellett több hagyományos szakmát is kipróbálhatnak, például a hímzést, a varrást vagy az esztergályozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Oroszországban azonosítják a messenger-felhasználókat

csü nov 8 , 2018
Elrendelte az orosz kormányfő, hogy a mobiltelefon-szolgáltatók húsz percen belül legyenek képesek megerősíteni a messenger-felhasználók telefonszámának hitelességét. Ha a szám a határidőn belül nem azonosítható, az üzenetközvetítő szolgáltatóknak kötelező lesz letiltaniuk a hívót. A fél év múlva hatályba lépő, Dmitrij Medvegyev miniszterelnök által aláírt rendelet megköveteli a mobilszolgáltatóktól azt is, […]
Dmitrij Medvegyev