Feltört a Magyar Telekom

A Magyar Telekom bekerült az FTSE Russell által a tőzsdei befektetői számára készített FTSE4Good Emerging Indexbe.

Az FTSE Russell Indexe a hatékony környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási rendszerrel működő vállalatok teljesítményét méri. Az FTSE4Good mutatószámokat a piaci szereplők széles köre használja a felelősségteljes befektetési alapok és termékek létrehozása és értékelése során. A Magyar Telekom befektetőinek nyolc százaléka tartozik jelenleg a felelős befektetők közé. „Ők a portfóliójuk kialakításánál elsődleges szempontként határozzák meg, hogy olyan vállalatokba fektetnek be, akik fenntarthatóságban élen járnak” – mondta el Christopher Mattheisen a vállalat vezérigazgatója.

A Magyar Telekom 4,4 (5-ből) pontos abszolút és 93 (maximum: 100) pontos SuperSector relatív eredménnyel került be a FTSE4Good Emerging Index-be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Márciusban indul a kkv-k infokommunikációs pályázata

hét jan 30 , 2017
Március 8-tól lehet benyújtani a kis- és közepes vállalkozások digitalizációját segítő, összesen 54 milliárd forintos keret pályázatait – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára. Kara Ákos kifejtette: a kormány az 54 milliárd forintos keretet három pályázati kategóriában hirdeti meg, és szinte bármilyen gazdasági ágban működő vállalkozás […]

Friss, ropogós