Megújulnak a jegy- és bérletkiadó automaták

jegy- és bérletkiadó automataMegújulnak a budapesti jegy- és bérletkiadó automaták, a készülékek működését a vásárlók igényeihez igazítják, a hálózat üzemeltetése pedig kiszámíthatóbb és gazdaságilag fenntarthatóbb lesz – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK tájékoztatása szerint a jelenlegi rendszer már hét éves, ezért időszerű a megújítása. Külsőleg nem változnak az automaták, de belülről átépítik azokat. A gépekbe korszerű vezérlőegységet szerelnek be, amely stabilabbá teszi a hálózat működését, a fejlesztés révén egyszerűbben és gyorsabban lehet javítani a hibákat. A rendszer a mobiltelefon képernyőjéről is be tudja olvasni a QR-kódot. A megújuló készülékek 3G helyett nagy adatátviteli sebességű 4G/5G kommunikációra lesznek képesek, továbbá egyszerűbben lehet majd egy-egy új terméket bevezetni, és a fejlesztési lehetőségek is javulnak. Az automatákból az utasok 70 százaléka bankkártyával fizet. Ezért a jövőben nőhet az olyan automaták száma, amelyeknél kizárólag bankkártyával lehet majd fizetni. Azonban a készpénzes fizetés lehetősége továbbra is elérhető lesz minden jelenlegi értékesítőponton. A BKK szerint az online értékesítés növekedésével a jövőben kevesebb automatára lesz szükség, ezért mintegy 15 százalékkal csökkentik a készülékek számát. Ha az egymás mellett üzemelő automaták között van kihasználatlan, akkor azt megszüntetik vagy áthelyezik máshová, de az értékesítési helyszínekből nem lesz kevesebb. Remények szerint az új rendszert gyorsabb használat, megbízhatóbb működés, rugalmasabban módosítható felhasználói felület jellemzi majd.

Jelenleg 361 jegykiadó automata működik Budapesten és könyékén, ezek üzemeltetését 2014 óta a T-Systems végzi, azonban a szerződés december végén lejár. Az automaták megbízható működéséhez a felsorolt fejlesztések mellett új alapszoftver szükséges, amelyet térítésmentesen biztosít az önzetlenségéről is ismert T-Systems. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ezt kell tudnod, ha rendezvényszervező akarsz lenni

csü aug 5 , 2021
Ki ne szeretne rendezvényszervező lenni? Sürögni-forogni a rendezvényhelyszínen, találkozni hírességekkel? A rendezvényszervezés azonban egy olyan szakma, ahol folyamatosan tanulni kell. A profi rendezvényszervező ismérvei A rendezvényszervezés komoly szakma, nem leszünk benne egyik napról a másikra profik. Sok-sok tapasztalatot kell szereznie annak, aki szaktekintély szeretne lenni e téren. A rendezvényszervezés ugyanis […]