Most már jó a celldömölki járásban élőknek

optikai hálózatA Szupergyors Internet Program keretében újgenerációs optikai hálózatot épített ki az MVM NET Zrt. a celldömölki járásban.

A csaknem 741 millió forintos beruházást 637 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósították meg. A projekt célja az volt, hogy a feltörekvő régiókban is lehetővé váljon a digitális szolgáltatások terjedése. A hálózatfejlesztés a celldömölki járás húsz településén jött létre, a hálózati végpontok sávszélessége minden helyszínen legalább 30 Mbps (megabit/másodperc) lett. Sándorfalvi Katalin, az MVM NET kiemelt projektmenedzsere elmondta: csaknem 130 kilométernyi hálózat készült el, a beruházás során a legfejlettebb technológiát építették be. A kivitelezést augusztus végén zárták. A fejlesztés eredményeképpen több mint 3700 helyszínen nyílt lehetőség arra, hogy a háztartásokat igény esetén bekössék a hálózatba, a közintézmények esetén pedig elvárás volt ezek bekötése, hogy csatlakozni tudjanak az állami szolgáltatásokhoz .

Az MVM NET azt közölte, hogy lezárult a hálózat fejlesztése a gyöngyösi járásban, a teljes költségvetés 394,6 millió forint volt, ebből 244,6 millió forint a vissza nem térítendő európai uniós támogatás. Az állami tulajdonú távközlési szolgáltató keddi tájékoztatása szerint a pásztói járásban befejezett, csaknem 461 millió forintos hálózatfejlesztési projekt 285,8 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás igénybevételével valósult meg.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Rendesen bevásárolt az ingatlan.com

vas szept 17 , 2023
Megvásárolta a Használtautó.hu és a Jófogás.hu oldalt működtető Adevinta Classified Media Hungary Kft.-t a magyar tulajdonú ingatlan.com Zrt. A felvásárlást a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram államilag támogatott, kedvező kamatozású hitele segítette – írták. A vételárat nem közölték. A tranzakció lezárását követően két irányítási központtal működő cégcsoport jön létre, az egyikhez […]
forint

És még ez is...