Meglepetés: Nőtt a Lenovo negyedéves bevétele

A Lenovo üllői üzemeNőtt, és az elemzők által vártnál nagyobb lett a világ vezető pc-gyártó kínai Lenovo negyedéves bevétele a társaság bejelentése szerint.

A Lenovo bevétele 15,72 milliárd dollár volt a december végével záródott pénzügyi harmadik negyedévében, ami 3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Elemzői várakozások átlagában 15,25 milliárd dollár szerepelt. Az adózott eredmény 23 százalékkal, 337 millió dollárra emelkedett a naptári utolsó negyedévben, szintén felülmúlta a piac által várt 309 millió dollárt. A Gartner informatikai piackutató cég januárban azt közölte, hogy a tavalyi utolsó negyedévben a Lenovo pc-eladásai 3,2 százalékkal, 16 millió 213 ezerre nőttek éves összevetésben, a cég piaci részesedése pedig 25,6 százalékra emelkedett a 2022. utolsó negyedévi 24,9 százalékról. Korábbi hírek szerint a társaság eredményei folyamatosan estek vissza.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem könnyű a nők helyzete az informatika világában

sze márc 13 , 2024
ShareTweetPinShareA No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. A technológia iránti szenvedélyét a nők legnagyobb százaléka (25,4 százalék) 15–19 éves korban fedezte […]
Magdalena Gawlowska Bujok, No Fluff Jobs

És még ez is...