Jövőre Szegeden rendezik a nemzetközi informatikai diákolimpiát

Neumann János (John von Neumann)Jövőre Szegeden rendezik a nemzetközi informatikai diákolimpiát (International Olympiad in Informatics, IOI), a rendezvényre négyszáz középiskolás diákot és felkészítő tanárait várják. Az IOI három évtizedes múltra visszatekintő verseny, száz ország középiskolás diákjai mérkőznek meg egy programozási versenyen. A versenyt a Digitális Jólét Nonprofit Kft., a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és a Szegedi Tudományegyetem közösen rendezi. A verseny hazai szervezésének évét különlegessé teszi, hogy a XX. század egyik legmeghatározóbb magyar származású matematikusa, Neumann János születésének 120. évfordulójára esik.

Januárban zárult a Digitális Jólét Nonprofit Kft. által meghirdetett, 2023. évi Nemzetközi Informatikai Diákolimpia logójának tervezésére kiírt ötletpályázat. A teljes alkotói szabadságot biztosító pályázatra beérkezett 74 tervezetből a napokban három pályamunkát díjaztak, összesen 750 ezer forint értékben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Philips új, játékosoknak szánt monitorcsaládot mutatott be

pén márc 18 , 2022
A játékosok elvárásainak való megfelelés érdekében a Philips új, M5000 sorozatba tartozó monitorai intenzitásukkal és részletgazdagságukkal emelkednek ki a választékból. A Philips 32M1N5800A monitor színhű látványt biztosít az UltraClear 4K UHD (3840×2160) felbontásnak és az Ultra Wide-Color technológiának köszönhetően, amely élénk képeket és széles színskálát biztosít. A modell VESA DisplayHDR […]
Philips

Friss, ropogós