Lezárult a NAV eljáráskorszerűsítő informatikai projektje

NAV Mobil appLezárult az adóügyi igazgatási eljárásokat egyszerűsítő, kiemelt informatikai projekt a NAV-nál.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleménye szerint a fejlesztés 2018 óta több ütemben összesen 9,331 milliárd forint vissza nem térítendő uniós (Köszönjük!) támogatásból és 5,317 milliárd forint saját forrásból jöhetett létre. A projektben a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség konzorciumi együttműködőként vett részt.

Korszerűsítették többek között a NAV információs és ügyintézőplatformjait, változásbejelentési és bevallási rendszerét, belső szakrendszereit. Átalakult az adóhatóság honlapja is, a projekt eredményeképp letisztultabb, személyre szabható portál jött létre, a NAV-Mobil okostelefonos alkalmazás átlátható menüt és navigációt kapott, és létrejött a korábbinál több szolgáltatást nyújtó ügyintéző felület, az Ügyfélportál. Korszerűsödött továbbá az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás (ONYA), a telefonos tájékoztató és ügyintéző-rendszer informatikai egységesítésével pedig létrejött az általános tájékoztatást és ügyintézést is biztosító NAV Infóvonal.

A közlemény szerint a projekt összességében magasabb szintű szolgáltatásokat, könnyen kezelhető, a kor kihívásainak megfelelő alkalmazásokat hozott létre. A fejlesztések nemcsak a NAV számára előnyösek, hiszen kevesebb lett a papírmunka, az ügyintézés az ügyfél- és az ügyintézői oldalon egyaránt egyszerűsödött.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Izrael szabályozhatja a Starlink elérését az országban

ked nov 28 , 2023
ShareTweetPinShareAz izraeli látogatáson tartózkodó Elon Musk beleegyezett abba, hogy csak izraeli hatósági jóváhagyással teheti elérhetővé Starlink nevű mobiltávközlési szolgáltatását az országban, beleértve a Gázai övezetet. Slómó Karhi izraeli hírközlési miniszter közleménye szerint Musk Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel együtt ellátogatott Kfar Aza kibucba, annak a négyéves Abigail Edannak az otthonába, akinek […]
Starlink

És még ez is...