Cisco CyberCUP: Második helyen végzett a PTE csapata

Gyurák Gábor mesteroktató a PTE Műszaki és Informatikai Karának dékánja és a PTEnigma tagjai: Nagy Katinka, Mohammad Elayan, Oláh Levente, Tolnai MátéCsaknem félezer indulóból a második helyen végzett a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki karának csapata a Cisco CyberCUP nemzetközi kiberbiztonsági versenyen.

A baranyai felsőoktatási intézmény közleménye szerint a Magyarországot egyedüli csapatként képviselő „PTEnigma” a 447 nevezett európai csapatból jutott a 16-os döntőbe, majd a fináléban az olasz Bari Egyetem csapata mögött minimális különbséggel lemaradva végzett a második helyen. Gyurák Gábor a csapatot felkészítő mesteroktató elmondta, hogy a verseny a kiberbiztonsági és hálózatos területen elismertnek számít, amit az is mutat, hogy az előkelő helyezés után számos megkeresés érkezett a csapathoz együttműködési szándékkal. A sikeres szereplés azt mutatja, hogy a karon folyó oktatás „színvonala nemcsak eléri a nemzetközi felsőoktatás elitjét, de számos tekintetben még meg is előzi azt” – idézték a közleményben a PTE Műszaki és Informatikai Karának dékánját, Medvegy Gabriellát. A PTEnigma csapatának mind a négy tagja – Nagy Katinka, Mohammad Elayan, Oláh Levente és Tolnai Máté – a kar mérnök-informatikus hallgatója.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Végre megújult az importrendszer

vas dec 3 , 2023
A harmadik országokból* érkező importszállítmányok vámkezelését december 1-től megújult, modernebb és biztonságosabb informatikai rendszer segíti, megfelelve ezzel uniós vámjogi elvárásoknak. Az eVÁM AIS-t (Automatic Import System) a kiscsomagos e-kereskedelmi forgalom kezelésére kifejlesztett, nagy adattömeget kezelő eVÁM alapjain alakította ki a NAV. Az eVÁM-ot a 22 euró alatti, kis értékű e-kereskedelmi […]
Nemzeti Adó- és Vámhivatal

És még ez is...