A BSI szerint biztonságosak a Xiaomi okostelefonok

XiaomiA Xiaomit január 13-án arról értesítette a német Szövetségi Információbiztonsági Hivatal (BSI), hogy a közelmúltban lefolytatott vizsgálatuk szerint a Xiaomi okostelefonok sikeresen teljesítették a Németországban előírt információbiztonsági követelményeket. A BSI értékelése szerint nem volt megállapítható olyan működési probléma, amely további vizsgálatokat vagy intézkedéseket tett volna szükségessé. A hivatal az információbiztonsági kételyeket megfogalmazó eredeti jelentésben említett szűrőlistákra is kitért, megállapítva, hogy nem talált semmilyen bizonyítékot, amelyek bizonyos kifejezések szűrését alátámasztanák.

A vizsgálati eredményeket kommentálva a gyártó cég szóvivője elmondta: „A Xiaomi örömmel fogadta, hogy a BSI vizsgálata is megerősítette: a vállalat elkötelezett az átlátható, felelős működés mellett, és kiemelten fontosnak tartja az ügyfelei személyes adatainak védelmét, illetve biztonságát. Bebizonyosodott, hogy mindenben eleget teszünk az uniós, valamint a nemzeti adatbiztonsági és kiberbiztonsági jogszabályoknak, csakúgy, mint az okoseszközökre vonatkozó összes EU-követelménynek. Örömmel működünk együtt minden felhasználóval, hatósággal és valamennyi érintettel, így a BSI-vel is, mert elkötelezettek vagyunk a termékeink és szolgáltatásaink folyamatos továbbfejlesztése és megújítása mellett.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A legkiválóbb okosórák

sze jan 19 , 2022
A kezünket díszítő okos eszközök dömpingjéből nagy kihívás kiválasztani a nekünk megfelelőt. Ebben a cikkben bemutatunk pár remek darabot, hogy megkönnyítsük a döntést. Férfi és női órákat is hoztunk, magyar menüs, vízálló, illetve telefonálásra is alkalmas kivitelben. A Smartic NEO 2 Ez a fémtokos kivitel a legfrissebbek közé tartozik. Tavaly […]
okosora.net

Friss, ropogós