A Robot-X Hungary Universal Robots viszonteladó lett

Magyar céggel kötött megállapodást az együttműködő robotokat előállító Universal Robots (UR), a dán gyártóval forgalmazóként működik együtt az ipari robottechnikában piacvezető Robot-X Hungary Kft.

A UR kelet-közép-európai vezérigazgatója szerint a térségben megháromszorozódik az együttműködő robotok piaca a következő hat év során, Magyarország is egyre erősödő szereplővé válhat – áll a közleményben, amely szerint a megállapodás elősegítheti a magyar vállalkozás piaci pozíciójának megerősítését.

A Universal Robots 2005-ben jött létre Dániában, első robotja 2008 decemberében jelent meg a piacon. A cég 55 országban értékesít és világszerte közel 300 embert foglalkoztat, leányvállalatokkal és regionális irodákkal rendelkezik az Egyesült Államokban, Spanyolországban, Németországban, Szingapúrban, Csehországban, Indiában és Kínában.

A Robot-X Hungary Kft. 2006-ban jött létre. 2011-től komplett automatizált gyártó- és szerelősorok tervezésével, kivitelezésével is foglalkozik, szolgáltatásai a gyártásautomatizálás legfontosabb területeire terjednek ki. A cég tavaly decemberben 73 embert foglalkoztatott, éves nettó árbevétele 2014-ben csaknem 1,7 milliárd, 2015-ben több mint kétmilliárd forint volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ezek az országok rendelkeznek a legütősebb kibererőkkel

sze jan 11 , 2017
Fejlettségüket tekintve az orosz kibererők – a hadsereg és a hírszerzés kiberbiztonságért felelős egységei – a világ ötös élmezőnyéhez tartozhatnak, az Egyesült Államok, Kína, Nagy-Britannia és Dél-Korea hasonló rendeltetésű alakulatai után következve – írta a Kommerszant, a Zecurion Analytics orosz informatikai biztonsági cég felmérésére hivatkozva. A Kommerszant megszólaltatta Valenytin Krohint, […]