Lenovo: folyamatos visszaesés

Lenovo laptopA kínai Lenovo Group Ltd. 24 százalékos bevételcsökkenésről jelentett pénzügyi első negyedévéről, és ezzel már a negyedik egymást követő negyedévben jegyeztek fel visszaesést, a számítógépek és az okostelefonok iránti globális keresletcsökkenés miatt.

A hagyományos kivitelű személyi számítógépek világelső gyártója a napokban azt közölte, hogy a június végével záródott negyedévben 12,9 milliárd dollár volt a bevétele, ami 24 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál és elmaradt az elemzői várakozások átlagában szerepelt 13,84 milliárd dollártól. Az adózott eredmény éves összevetésben 66 százalékkal, 177 millió dollárra csökkent. Szakértői várakozások átlagában 212,5 millió dollár szerepelt.

Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat számításai szerint az idei második negyedévben 16,6 százalékkal, 59,7 millióra estek a személyi számítógépek (asztali számítógép, notebook és munkaállomások) kiszállítása világszerte. A kínai Lenovo továbbra is az első helyen állt a negyedévben 24 százalékos piaci részesedésével úgy, hogy a cég kiszállításai 20,8 százalékkal csökkentek a tavalyi második negyedévhez képest, de több mint 11 százalékkal nőttek az idei első negyedévhez viszonyítva.

-szerk-Vélemény
Tavaly, 2022 júniusában nyitott meg Üllőn a Lenovo összeszerelő üzeme, amely a teljes EMEA-piacra (Európa, Közel-Kelet, Afrika) gyárt többek között tárolórendszereket és csúcskategóriás munkaállomásokat. Idén, júniusig a létesítmény 69 ország több mint ezer ügyfelének gyártott termékeket és nyújtott egyedi megoldásokat: egymillió munkaállomást és szervert gyártottak le és szállított ki. Csak reménykedhetünk, hogy nem lesz leépítés a globális keresletcsökkenés miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A műanyag bejárati ajtó maximális biztonságot nyújt

hét aug 21 , 2023
A bejárati ajtó az egyik legfontosabb biztonsági rendszer, hiszen ez tartja távol a lakásunktól, házunktól a nemkívánatos vendégeket. Szerepe elengedhetetlen, hiszen megvédi értékeinket, de még fontosabb, hogy bennünket és családtagjainkat is. Éjjel, amikor mi alszunk, oltalmaz bennünket, mivel megakadályozza, hogy tolvajok jussanak be hozzánk. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen […]
muanyagablakzsola.com

És még ez is...