Az anyja! Itt a Shared Heartbeats app


Minden gyermek születésekor létrejön egy új, erős kapcsolat, egy megnyugtató hang azonban eltávolodik . A születés előtti hónapokat a gyermek számára az anyja szívverése határozza meg. A folyamatosan pulzáló hang megnyugtató hatására elengedhetetlen a méhen belüli fejlődéshez. Ezen alapszik az az új applikáció, amelyet a Magyar Telekom és az Isobar Budapest Zrt. tett elérhetővé, a közeledő gyermeknap jegyében. A Shared Heartbeats nevű applikáció az anyai szívhangot közvetíti az újszülötteknek egy egyszerű technológiai megoldással. Az app érzékeli az anya szívverését az Apple Watchon keresztül, és a gyermek mellé helyezett Bluetooth hangszóróra továbbküldi a szívdobogás nyugtató hangját.

Ez a kapcsolat jelentős hatással lehet a csecsemők egészségére. “Rendkívül fontos az egészséges gyermekek fejlődése, és a későbbi pszichoszomatikus betegségek elkerülése szempontjából, hogy milyen környezet, és ingerek veszik körbe a gyermeket a születés utáni meghatározó időszakban” — állítja Altman Anna gyermekorvos és neurológus.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Infúziót kap az eMagyarország program

ked máj 10 , 2016
Ötmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg kiemelt pályázati felhívás a közösségi internet-hozzáférési pontok fejlesztésére a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív (GINOP) program keretében. Az eMagyarország Pontok hálózata, illetve az ott tevékenykedő volt és jelenlegi eTanácsadók csoportja ideális alapot biztosít a digitális készség-fejlesztési programoknak, és a hálózat a stratégiai elképzelések szerint a jövőben […]
eMagyarország-pont