Nyakunkon az ingyen roaming: van, amire érdemes odafigyelni

Orosz Brigitta az NMHH hatósági osztályvezetője a roamingdíjak kapcsán elmondta, hogy az vonatkozó uniós rendelet értelmében a szolgáltatók 2017. június 15-től az EU-tagállamokban a belföldi kiskereskedelmi díjon felül nem számíthatnak felárat. Hangsúlyozta, hogy a szabályozás nem keverendő össze a nemzetközi hívásokkal, továbbá nem vonatkozik az EU-n kívüli országokra, így többek között Svájcra, Szerbiára vagy Ukrajnára sem, az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban érintett államokra (Izland, Liechtenstein, Norvégia) viszont igen.

Kiemelte azt is, hogy a hazai díjak csak az időszakos utazások céljára érvényesek (nyaralás, üzleti utazás): ennek részleteit a szolgáltató a méltányos használati feltételekben rögzítheti és figyelheti a felhasználó forgalmát. Ha legalább négy hónapos időszakban nem szerződésszerű használatot észlelnek, akkor két hét türelmi időt követően, a figyelmeztetés napjától felárat számolhatnak föl – tette hozzá. Az osztályvezető elmondta, hogy a belföldi adatkeretet a rendelet értelmében külföldön is föl lehet használni, az EU-n kívüli országokat pedig a szolgáltatók beemelhetik az alternatív díjcsomagokba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elszabadult a Magyar Telekom

sze jún 7 , 2017
Elszabadul a mobilnet idén nyáron is a Magyar Telekomnál, korlátlan adat ajándékba a Mobil L és XL csomagok előfizetőinek. A Magyar Telekom idén ismét korlátlanná teszi a nyarat, így akár az egész nyaralásukat videón közvetíthetik azok, akik az új mobilportfólió két legnagyobb hangcsomagját választják. A nyári hónapokban, az egymást követő […]

Friss, ropogós