Infúziót kap az eMagyarország program

eMagyarorszag-pontÖtmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg kiemelt pályázati felhívás a közösségi internet-hozzáférési pontok fejlesztésére a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív (GINOP) program keretében. Az eMagyarország Pontok hálózata, illetve az ott tevékenykedő volt és jelenlegi eTanácsadók csoportja ideális alapot biztosít a digitális készség-fejlesztési programoknak, és a hálózat a stratégiai elképzelések szerint a jövőben is fontos szerepet játszik a digitális készség-fejlesztést célzó programokban — hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfői közleményében.

A tárca szerint az eMagyarország Program továbbfejlesztése mellett szól, hogy a nemzetközi tapasztalatok alapján a digitális írástudás terjesztésére elsősorban a helyi beágyazottságú, ugyanakkor országosan koordinált, esetenként piaci szereplőket is bevonó tömeges képzési programok a leginkább eredményesek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Szombathelyieknek már jó

ked máj 10 , 2016
A Telenor Budapest és Győr után “már” Szombathelyen is több bázisállomásán aktiválta az LTE Advanced (LTE-A) technológiát, amely a korábbinál akár kétszer gyorsabb 4G-s adatátvitelt biztosít. A társaság május elejétől folyamatosan, összesen tizenkét szombathelyi bázisállomásán teszi elérhetővé az LTE-A technológiát. Elméleti maximális letöltési sebessége 300 Mbps, feltöltési sebességének maximuma pedig […]

Friss, ropogós