Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XV.

szamok

  • 2014 3. negyedévében a tartós műszaki cikkek értékesítése 9 százalékos növekedést ért el 2013 hasonló időszakához viszonyítva. Annak ellenére, hogy a piac még mindig növekszik, a növekedés üteme csökkent. A teljes értékesítési összforgalom 122,2 milliárd forintot tett ki. A növekedés fő motorja az okostelefonok, notebook-ok és a táblagépek szegmense volt, de a kis-és nagy háztartási gépek is eredményes negyedévet zártak — írja a GFK.
  • A Dueo Security felmérése szerint 2013-ban 62 százalékkal nőtt az adatvisszaélések száma, és csak az USA piacán 18 milliárd dollár veszteséget okoztak a bankkártyához kapcsolódó csalások.
  • A Kaspersky Lab által az Interpol-lal együttműködésben végzett legújabb Mobil kiberfenyegetések kutatás szerint a Kaspersky Lab androidos megoldásait használók, egy 12 hónapos időszak során, 3,4 millió fenyegetéssel szembesültek, amelyekből védelem hiányában ezek 59 százaléka végződhetett volna pénzlopással.
  • Aggasztó adat, hogy a válaszadók közel harmadánál semmiféle adatszivárgás elleni megoldást nem használnak. A védelemmel rendelkező vállalatoknál idén a portvédelmi megoldás (48 százalék), a merevlemez titkosítás (43 százalék) és az email titkosítás (28 százalék) a legelterjedtebb biztonsági megoldás — állapítja meg a CDSYS felmérése.
  • A BDO Magyarország jelentése szerint Magyarországon a CNP-tranzakciók során elkövetett csalások értéke 2012-re egy év alatt 30 százalékkal nőtt, és az összes kártyacsalás felét immár ily módon követték el. A bankjegyautomaták (ATM) révén elkövetett csalások aránya 27, míg a kártyás fizetést lehetővé tévő POS berendezések révén okozott károk aránya 23 százalékra csökkent.
  • A Sony elemzései szerint a zenét vásárlók 84 százaléka nyilatkozta, hogy inkább hallgat végig egy teljes albumot, ha az Hi-Res Audio minőségű.
  • A mobiltelefonokon bonyolított videóforgalom várhatóan tízszeresére nő, és 2020-ban a teljes mobil adatforgalom 55 százalékát teszi majd ki — áll az Ericsson friss kutatásában.
  • Bár a fizetés továbbra is az egyik legfontosabb szempont a legtöbb válaszadó számára, a megkérdezett X-, és Y generációs munkavállalók mintegy 20 százaléka, valamint a HR-szakemberek harmada számára legalább ennyire fontos a távmunka, illetve a rugalmas időbeosztás lehetősége — áll a Cisco Connected World Technology Report (CCWTR) című jelentésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre okosabb a D-Link, ezért irányt vált

hét dec 1 , 2014
Az eddig vezetékes és wifi hálózati eszközeiről ismert D-Link egy teljes otthoni megoldáscsomaggal lép be az okos otthonok piacára. A mydlinkHome termékcsalád és az ezek vezérlését mobilkészülékről biztosító ingyenes mydlink Home alkalmazás lehetővé teszi otthonunk megfigyelését és alapvető automatizálását jelentős beruházás és speciális szaktudás nélkül is. A mydlinkHome termékcsalád a […]
router