A sorrend: Apple, Samsung, Amazon

A táblagép piacot 27,0 százalékos részesedéssel az Apple vezette tavaly, bár eladásai 14,7 százalékkal, jóval a piaci átlag felett csökkentek. A 45,55 milliós eladási szám azonban még így is meghaladta az elemzői várakozásokat. Az idén az Apple 39,3 millió táblagépet értékesít, piaci részesedése pedig 26,6 százalékra csökken a Trendforce prognózisa szerint. Az eladási ranglista második helyén – nagy lemaradással az Apple mögött – 17,2 százalékos piaci részesedéssel a Samsung áll. A dél-koreai cég 27 millió táblagépet adott el, 19,4 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A Samsung az idén 24,8 millió táblagépet értékesít a Trendforce várakozása alapján, piaci részesedése 16,8 százalékra csökken.

Az elmúlt év nagy nyertese a Lenovo, a Huawei, a Microsoft és az Asus márkákat is megelőzve a harmadik helyre előre rukkoló Amazon volt. A cég eladásait közel megduplázva 11 millió táblagép értékesítésével hét százalékos piaci részesedésre tett szert. Az Amazon eladásai azonban a Trendforce szerint már közel tetőztek, így az idén 11,5 millió táblagépet fog tudni eladni, ami 7,8 százalékos piaci részesedéshez és a harmadik helyezés megőrzéséhez lesz elegendő. A rangsorban a negyedik helyen a Lenovo állt tavaly 10,9 milliós értékesítéssel és 6,9 százalékos piaci részesedéssel. Az ötödik helyezett Huawei 9,8 millió táblagépet adott el, ezzel 6,2 százalékos részesedést szerzett. A Microsoft 3,9 milliós értékesítése 2,5 százalékos részesedéshez és a hatodik helyezéshez volt elegendő. Az Asus 3,4 millió táblagépet értékesített és 2,2 százalékos részesedést szerzett tavaly.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Itt a rendszeradminok álma, a QNAP QRM+ alkalmazás

ked febr 21 , 2017
A QNAP Systems a mai napon bejelentette az QRM+ (QNAP Remote Manager Plus) béta verzióját, amivel az informatikai szakemberek kezébe erőteljes, integrált multieszköz menedzsmentet adnak, ráadásul innovatív vizuális interfészen keresztül. A QRM+ szolgáltatással az összes, a hálózaton lévő számítógépeket (szerver, pc, vékonykliens és egyebek) központilag menedzselhetünk, távolról telepíthetünk és felügyelhetjük a […]
sysadmin

Friss, ropogós