Itt a rendszeradminok álma, a QNAP QRM+ alkalmazás

A QNAP Systems a mai napon bejelentette az QRM+ (QNAP Remote Manager Plus) béta verzióját, amivel az informatikai szakemberek kezébe erőteljes, integrált multieszköz menedzsmentet adnak, ráadásul innovatív vizuális interfészen keresztül.

A QRM+ szolgáltatással az összes, a hálózaton lévő számítógépeket (szerver, pc, vékonykliens és egyebek) központilag menedzselhetünk, távolról telepíthetünk és felügyelhetjük a rendszert – ez nagyban egyszerűsíti a feladatkezelést és a hibaelhárítási folyamatokat is. „A QRM+ egyesíti az eszközök felderítését, a menedzsmentet és felügyeli a hálózatra csatlakoztatott eszközöket, ezzel segíti az it-szakemberek feladatainak ellátását a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legkisebb energiabefektetés mellett” – nyilatkozta Floyd Sung, a QNAP senior projektmenedzsere, valamint hozzátette: „a rendszergazdák gyorsan, átfogó képet kaphatnak rendszerük állapotáról, feltárja a hibákat és azokra a lehető leghamarabb figyelmezteti őket.”

A QRM+ kezelőfelülete áttekinthetően jeleníti meg a mission-critical rendszer állapotát, valamint az összes csatlakoztatott eszközökét is. Természetesen a kezelőfelület az igények függvényében testreszabható, akár eszköz szinten is. A QRM+ a hálózati topológiát használja a csatlakoztatott eszközök felderítéséhez, teljes térképet készít az infrastruktúráról, beleértve a hálózat státuszát, az eszközök típusát és azok állapotát. A QRM+ képes küszöbérték-alapú riasztások küldésére, ezzel időben segíti a hibák és problémák javítását a rendszergazdáknak, a log menedzsmenttel további elemzéseket végezhetünk a háttér feltárására, valamint egyéb eszközökkel növeli a szakemberek munkájának hatékonyságát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Feltörték egy veszprémi pizzéria weboldalát - árulják a felhasználók adatait

ked febr 21 , 2017
Hacker támadás érte pénteken az egyik veszprémi pizzéria weboldalát. Vásárlóik szombaton reggel emailt kaptak magától a hackertől, aki azt írja, több ezer veszprémi, illetve Veszprém környéki felhasználó személyes adatait, jelszavait tette közzé a neten. Az adatok egy része a hacker által küldött linken elérhető, a teljes listát megvételre kínálja. A […]

És még ez is...