Karbonkibocsátásban A-osztályban a Canon

co2A Canon az idén először kaphatta meg a legkedvezőbbnek számító A-besorolást, amelyet ebben az évben átvizsgált hatezer cégből csupán 193 vállalat nyert el világszerte.

A 2000-ben az Egyesült Királyságban megalapított CDP (korábban Carbon Disclosure Project) működteti a világ egyetlen olyan rendszerét, amely méri, feldolgozza és nyilvánosságra hozza a vállalatok és városok károsanyag-kibocsátására vonatkozó adatokat. A CDP 2003 óta értékeli a világ legnagyobb vállalatait az alapján, hogy milyen módon járulnak hozzá az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mérsékléséhez. A környezettudatos működés mértékétől függően A-tól F-ig kapnak osztályzatot a vállalatok.

A Canon 2008-ban bevezetett Zöld környezeti stratégiájának egyik fő célkitűzése volt, hogy három százalékkal csökkentse a valamennyi termékének teljes életciklusára vonatkozó széndioxid-kibocsátást. A vállalat proaktív erőfeszítéseket tett az alábbi területeken: energiatakarékosabb gyártás, változtatások a disztribúció rendszerében, csökkentett energiafelhasználású termékek gyártása, termékek újrahasznosítása, régi termékek felújítása az új termékekkel azonos minőségben. A Canon környezetvédelmi lépéseinek eredményeként 2008 és 2015 között a termékek életciklusára eső széndioxid-kibocsátást harminc százalékkal sikerült mérsékelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Okos: a Samsung felvásárolja a HARMAN-t

sze nov 16 , 2016
A Samsung meghatározó szerepre tör az okosautók piacán, amelynek forgalma 2025-re várhatóan meghaladja a százmilliárd dollárt. A Samsung Electronics felvásárolja a Harman International Industries-t. A dél-koreai vállalat 112 dollárt fizet részvényenként, így a teljes tranzakció értéke megközelíti a nyolcmilliárd dollárt. A tranzakció véglegesítése után a Samsung jelentős részt szerez az […]

Friss, ropogós