ITM: növelni kell az informatikai képzéseken diplomát szerző fiatalok számát

Növelni kell az informatikai képzéseken diplomát szerző fiatalok számát – írja az MTI az Innovációs és Technológiai Minisztériumra hivatkozva. A közlemény szerint az informatikai képzésekre jelentkezők fele lemorzsolódik, egy részük a “buktató tárgyak”, például a matematika miatt, másokat pedig a munkaerőhiány miatt a cégek szívnak el jó fizetést ígérve. Az elszívás ellen vállalatok és egyetemek közötti együttműködésekkel lehet védekezni, amelyek keretén belül a vállalatok például gyakornoki programot kínálnak a hallgatóknak. A vállalatok viszont csak akkor vehetnek fel a programba diákokat, ha betartják a feltételeket, és arra biztatják a diákokat, hogy maradjanak a képzésben.

Vélemény
A problémák egy részét jól látják a minisztérium illetékesei. A másik részéről, a közoktatás tönkretételéről vagy nem vesznek, vagy nem mernek tudomást venni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Székesfehérvárt is immunizálják

csü szept 19 , 2019
Folytatódik a márciusban elindított D.I.P.-Digitális Immunerősítő Program országos roadshowja: az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Új Nemzedék Központ fiatalokat célzó és az internet veszélyeire figyelmeztető közös programsorozatának keddi, székesfehérvári állomásán az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár is részt vett. Illés Boglárka a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskolában a program […]

Friss, ropogós