2025-re helyreáll a nemek szerinti megoszlás, legalábbis az Accenture-nél

Az Accenture-nél ugyanannyi férfi és nő fog dolgozni nyolc éven belül.

Nyolc éven belül megvalósul a nemek közötti egyensúly, vagyis a munkavállalók fele-fele lesz nők és a férfiak aránya a cégnél – jelentette be nemrég nemzetközi vállalását a 120 országban jelen lévő Accenture. A 2025-re megfogalmazott célkitűzés fontos iránymutató a munkaerőpiacon, ráadásul egy olyan multinacionális vállalat részéről, amely az egyenlő bérezés ügyében is elkötelezett. A cég a nemek aránya mellett a társadalmi sokszínűség reprezentálására is törekszik, ezért is kerülhetett a diverzitást támogató vállalatok 2017-es listáján a 14. helyre.

„Egy jó teljesítményű, innovatív szervezetben lényeges a nemek közötti egyenlőség. A diverzitás erősebbé és innovatívabbá teszi a vállalatunkat, és ami a legfontosabb, jobbá teszi a világot. Ezzel az új célkitűzéssel fontos üzenetet küldünk a kollégáinknak és ügyfeleinknek arról, hogy számunkra milyen fontos a munkavállalók közötti egyenlőség” — nyilatkozta Pierre Nanterme, az Accenture elnök-vezérigazgatója. Jelenleg 150 ezer nő dolgozik a társaságnál, ez a globális munkaerő-állomány közel negyven százaléka. Az elmúlt néhány év során a vállalat több mérföldkövet is kijelölt és egy részüket már túl is haladta a nemek közötti egyenlőséghez vezető úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hálózatfejlesztésben jobb a Magyar Telekom, mint e-jegyfejlesztésben a leányvállalata

szo júl 29 , 2017
Idén június végéig több mint 150 ezer új háztartást láttak el szélessávú internetkapcsolattal a Magyar Telekom önerőből végrehajtott beruházásai, harmaduk gigabites sebességre képes optikai hozzáférés – közölte a társaság. Ismertették, hogy a kivitelezések többek között Törökbálintot, Érsekvadkertet, Kiskunmajsát, Hajdúnánást és Budapest több kerületét érintették. A Magyar Telekom internethálózata idén összesen […]
Magyar Telekom

És még ez is...