Már megint segített az Unió a magyar vállalatoknak

mesterséges intelligenciaLezárult a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) és a Neumann János Közhasznú Nonprofit Kft. egymilliárd forint vissza nem térítendő uniós forrásból megvalósult projektje, amely 150 vállalkozás innovációs képességének növeléséhez és digitalizációs fejlődéséhez járult hozzá. A KIFÜ közleménye szerint a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) égisze alatt futó projekt elsődleges célkitűzése a mesterséges intelligencia (MI) alapú, innovatív üzleti megoldások bevezetésének ösztönzése, illetve a cégek adatvagyon-gazdálkodási kapacitásának kialakítása volt.

A projektben főleg gyártással és kereskedelemmel foglalkozó cégek komplex szervezet- és üzletfejlesztési tanácsadást kaptak, megismerkedhettek az egyedi üzleti problémáikra választ adó MI-vel és adatalapú megoldásokat alkalmazó programokkal saját székhelyükön, vagy a debreceni és zalaegerszegi akcelerátor központokban. A vállalatok érzékenyítő képzésekben részesültek és saját üzletviteli adataikra építve demó alkalmazást fejlesztettek, amely lehetőséget teremt üzleti hatékonyságuk növelésére, költségeik csökkentésére.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

BudapestGO: négymilliószor nem tévedhetünk

hét dec 4 , 2023
November közepéig négymilliószor töltötték le a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) applikációját, a BudapestGO-t. A BKK közleménye szerint hónapról hónapra többen vannak a rendszeres felhasználók is: jelenleg 1,6 millió az applikációba regisztráltak száma, és már minden harmadik BKK-bérletet digitálisan vásárolnak. A múlt hónapban 140 ezer bérlet fogyott a BudapestGO-n keresztül; már […]
buszjegy

És még ez is...