Sinen a tüdőgyógyászat digitalizációs átállás

tüdő röntgenA tüdőgyógyászat digitális átalakításáért kötött megállapodást a Semmelweis Egyetem (SE) Egészségügyi Menedzserképző Központ és az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet (OKPI).

A tüdőgyógyászat digitális átalakításának előmozdításáért, továbbá közös népegészségügyi programok megvalósításáért kötött stratégiai megállapodást az SE és az OKPI. A Korányi intézet a közleményében azt írta, hogy az együttműködéssel az átalakulás kiteljesítését, a mesterséges intelligencia alapú, adatvezérelt diagnosztikai és terápiás döntések elősegítését, fejlesztését és kutatás-fejlesztési programok közös megvalósítását szeretnék elérni. Hozzátették: a két intézmény elkötelezett a népegészségügyi programokban, a jövőben szorosan együttműködnek a dohányzás visszaszorításáért, „közös projektek és aktivitások segítségével”.

Azt is írták, hogy az OKPI stratégiájának egyik fontos célkitűzése a tüdőgyógyászati szakma digitalizációs átállásának megvalósítása. Bogos Krisztinát, az Intézet főigazgató főorvosát idézve azt írták, a szakmai partnerségnek köszönhetően jelentős előrelépés történhet az ellátásszervezés, a telemedicina alkalmazása, az intézményi menedzsment, a krónikus, nem fertőző betegségek területét érintően. Jelezték: kiemelt szerep jut az életmódot befolyásoló tényezők, különösen a dohányzással kapcsolatos kutatásoknak is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

FSZB: az amerikai hírszerzés több ezer iPhone-t fertőzött meg

pén jún 2 , 2023
ShareTweetPinShareAmerikai hírszerző szolgálatok több ezer iPhone-t fertőztek meg rosszindulatú szoftverrel Oroszországban, köztük olyanokat is, amelyeket külföldi nagykövetségek használnak. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) által kiadott tájékoztatás szerint az orosz távközlési infrastruktúra biztonságának vizsgálata olyan anomáliákat tárt fel, amelyek csak az Apple mobiltelefonok felhasználóira jellemzők, és amelyeket olyan, eddig ismeretlen […]
iPhone 14

És még ez is...