A NAV halad a korral, mobilalkalmazással segít az adózóknak

1

naptarMár elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobil alkalmazása, amelynek segítségével hozzáférhetők a legfrissebb adózási- és vámügyekkel kapcsolatos hírek, könnyebbé válik a hivatallal való kapcsolattartás. Az alkalmazáson keresztül könnyen kiszámítható az ingatlanok értékesítése után fizetendő személyi jövedelemadó, elérhetők a határátkelők nyitvatartási idejére vonatkozó információk, az aktuális hírek, az ügyfélszolgálatok elérhetősége — térkép és a navigációs rendszer segítségével. A NAV-val közvetlen telefonálási, vagy e-mailküldési lehetőséggel is felvehető a kapcsolat, továbbá az alkalmazás egy személyes „adónaptár” funkciót is tartalmaz. A konkrét adószám vagy név ismeretében a program segítségével egyetlen lekérdezéssel megállapítható, hogy NAV melyik nyilvános adatbázisaiban szerepel a keresett adat. Így lekérdezhetők a köztartozásmentes adózók, az áfa alanyok, a végrehajtás alatt álló valamint az adóhiányos és hátralékos adózók, de megtalálhatók a felfüggesztett adószámok is. A NAV mobil alkalmazás az iPhone/iPad tulajdonosok, illetve az Android alapú okos készülékek használói részére is elérhető.

Ez is érdekes

One thought on “A NAV halad a korral, mobilalkalmazással segít az adózóknak

  1. Miért gondolják; hogy akinek van asztali gépe az a telefonjára is előfizet internetre. Okos telefonjuk csak a fiataloknak és a gazdagoknak van, azok nem nem foglalkoznak ezzel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megtalálták a prezentáció legnagyobbjait

vas ápr 27 , 2014
Nagy siker volt a BME Üzleti Tudományok Intézete (ÜTI) által szervezett prezentációs verseny döntője — olvasható a szervezők közleményében. A viadalon 110 indulóból 35-öt díjaztak — közölte a főszervező, Andor György, a Pénzügyek Tanszék vezetője, és az egyetem általános rektorhelyettese. Mint elmondta, nem az előadások tartalmát, hanem pusztán a tálalás […]