Sebezhetőségek kihasználása: veszélyben az okostévéd

oldtvA számos kényelmi és szórakoztató funkcióval rendelkező okostévék hamar elterjedtek a háztartásokban és a vállalatoknál. A Symantec szakemberei összegyűjtötték a leggyakoribb módszereket, és tanácsokat amelyekkel felvehetjük a harcot az okostévénkre támadó gonoszokkal.

Sebezhetőségek kihasználása
A támadók a tévékészülékek sérülékenységeit is kihasználják. Az okostévéket gyakran használják az interneten való böngészésre, a támadóknak csupán egy fertőzött weboldalra kell irányítaniuk az eszközöket, amely felméri a tévék sebezhetőségeit, és kihasználva a hiányosságokat kártevőket telepít a készülékekre. A legtöbb okostévé automatikusan ellenőrzi, letölti és telepíti a frissítéseket, mikor a készülék nincs használatban. Azonban hiába ad ki a fejlesztő rendszeres frissítéseket a tévén futó operációs rendszerekhez, a készülék gyártója juttatja el ezeket a felhasználókhoz, így a köztes időben a tévé sebezhető marad. Például bizonyos készülékek még hónapokkal a Stagefright bug javítása után is sebezhetőek maradtak. Egyes készülékek SSL titkosítás nélküli kapcsolaton keresztül töltik le a frissítéseket, így ez a hálózati forgalom is átirányítható egy MitM támadó által.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Simon: lejárt az antiszociális programozók ideje

sze dec 9 , 2015
Új trend, hogy az informatikai cégeknél a fejlesztők kiválasztáskor egyre nagyobb szerephez jut a jelöltek szaktudása mellett a személyiségük is — állítja Simon Attila, a Qualysoft vezérigazgatója. Míg a kilencvenes években a programozókkal kapcsolatban a mogorva, erősen magának való emberek sztereotípiája élt a köztudatban, manapság egy ilyen szakember már biztosan […]

Friss, ropogós