Simon: lejárt az antiszociális programozók ideje

1

Qualysoft-Simon-AttilaÚj trend, hogy az informatikai cégeknél a fejlesztők kiválasztáskor egyre nagyobb szerephez jut a jelöltek szaktudása mellett a személyiségük is — állítja Simon Attila, a Qualysoft vezérigazgatója. Míg a kilencvenes években a programozókkal kapcsolatban a mogorva, erősen magának való emberek sztereotípiája élt a köztudatban, manapság egy ilyen szakember már biztosan nem piacképes. A fejlesztők esetében is fontos elvárás lett a jó kommunikációs képesség, és a csapatban való dolgozás készsége: a mai projektekben ugyanis magányos hősök helyett hatékonyan dolgozó csoportokra van szükség.

One thought on “Simon: lejárt az antiszociális programozók ideje

  1. A tömeggyártáshoz jók a klónok, az Északi sarkot pedig megszállottak hódítják meg.Triviális, hogy az úttörő zsenik más típusúak, mint a megélhetési programozók. (Sir Kán, a magányos farkas; akarom mondani tigris)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

GVH: a Portfolion alap megvásárolhatja a Szallas.hu-t

csü dec 10 , 2015
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Portfolion Regionális Magántőke Alap közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen az online szálláshely közvetítéssel foglalkozó Szallas.hu Kft. felett – közölte a versenyhatóság szerdán az MTI-vel. A Portfolion tulajdonosai – fele-fele arányban – az OTP Bank Nyrt. valamint a Magyar Export-Import Bank Zrt. A GVH az […]
Forint

És még ez is...