NMHH: 40 millió forint bírság az Invitelnek

forintA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 40 millió forint bírságot szabott ki az Invitel Távközlési Zrt.-re, mert a társaság egyoldalúan, a jogszabályban szereplő korlátokat figyelmen kívül hagyva emelt havi és forgalmi díjakat a telefon-, az internet- és a televízió-előfizetéseknél – közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az Invitel tavaly október 1-én megfelelő jogalap nélkül vezetett be 50-200 forintos havi és hét-tíz százalékos forgalmidíj-emelést a határozott és a határozatlan időtartamú egyéni előfizetői szerződéseknél is, mindhárom általa nyújtott alapszolgáltatásban, ami több százezer egyéni előfizetőt érintett volna.

A jogsértés súlyát nagyban csökkentette, hogy a szolgáltató még az általános hatósági felügyeleti eljárás elején, az október 1-jei módosítások életbe léptetése előtt önkéntes vállalásokat tett: úgy alakította át a tervezett változásokat, hogy azok jóval kisebb előfizetői kört érintsenek, és lehetőséget adott a szerződések jogkövetkezmények nélküli felmondására két hónapon belül. A szolgáltató az eljárásban konstruktívan együttműködött a hatósággal – jegyezték meg a közleményben. Az elsőfokú döntés még nem jogerős, az Invitel fellebbezhet ellene a hatóság elnökénél – írja az NMHH.

Az Invitel reakciója
Az Invitel Távközlési Zrt. értesült arról, hogy a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) határozatában első fokon megbírságolta a társaságot a 2015. évben ügyfelei bizonyos körében alkalmazott árképzési gyakorlata miatt. Az Invitel részletesen elemzi a Határozat tartalmát, és ennek fényében dönt az esetleges jogorvoslati lépésekről. A társaság, ahogyan ez idáig, úgy a jövőben is jóhiszeműen, a vonatkozó jogszabályoknak, és hatósági rendelkezéseknek megfelelően jár el. Az Invitel hangsúlyozni kívánja, hogy – amint arról az utóbbi időben számos alkalommal beszámolt, – rendelkezésére álló forrásait a tulajdonában lévő tele-és infokommunikációs hálózat intenzív fejlesztésére fordítja annak érdekében, hogy többszázezer lakossági és üzleti ügyfele részére a lehető legkorszerűbb infrastruktúrát és szolgáltatásokat biztosíthassa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Közel négymilliárdos árbevételre számít az NMHH a 3400-3800 MHz-es frekvenciasávok eladásából

ked ápr 12 , 2016
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közzétette a 3400-3800 MHz frekvenciasávban megszerezhető frekvenciahasználati jogosultságok hasznosítására vonatkozó árverési dokumentációt. A jelentkezők 2016. május 2-án nyújthatják be a jelentkezésüket. A megvásárolható frekvenciákon szélessávú mikrohullámú eszközök üzemelhetnek, s júliusig a korábbi vevők, az Antenna Hungária, a GTS és az Invitel használhatja. A […]
frekvencia